Diaconescu: În procesul de integrare, Ungaria a fost cel mai bun vecin al României

Ministrul nominalizat de Externe, Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că Ungaria a fost cel mai bun vecin al României în perioada procesului de integrare europeană şi euro-atlantică, iar în acest moment este în interesul nostru întreţinerea unei relaţii bilaterale funcţionale.

20 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: În procesul de integrare, Ungaria a fost cel mai bun vecin al României

Diaconescu: În procesul de integrare, Ungaria a fost cel mai bun vecin al României (Imagine: Mediafax Foto)

"Relaţiile bilaterale româno-maghiare sunt absolut esenţiale. Vreau să vă spun că din foarte multe puncte de vedere, pe parcursul procesului de integrare europeană şi euro-atlantică, Ungaria – şi o spun la televizor dacă vreţi - a fost cel mai bun vecin pe care l-a avut România", a spus Diaconescu.

"În acest moment este şi în interesul României să întreţină o relaţie bilaterală funcţională", a spus Diaconescu, precizând că există puncte şi interese comune între cele două ţări.

Întrebat dacă va contina să sprijine şedinţele comune de Guvern, el a spus că deocamdată nu ştie să dea un răspuns. "Depinde şi de eficienţa acestora. Dar, dacă aceste şedinţe consacră şi acte normative care folosesc din punct de vedere bilateral, atunci este în regulă, de ce nu?! Multe elemente de simbolistică au contat în anumite momente în depăşirea unor asperităţi", a conchis Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici