Diaconescu: Şi Corneliu Coposu avea contact cu CFSN

Fostul preşedinte PNŢCD Ion Diaconescu consideră firesc sprijinul acordat de PNŢCD lui Mircea Geoană pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, deşi afirmă că "foarte mulţi oameni politici vin din vechea structură comunistă, şi Iliescu şi toţi ai lui şi Băsescu".

17 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Şi Corneliu Coposu avea contact cu CFSN

Diaconescu: Şi Corneliu Coposu avea contact cu CFSN (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat despre afirmaţiile făcute de preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu, potrivit căruia Parteneriatul pentru Timişoara, semnat marţi de Mircea Geoană, Crin Antonescu, Gheorghe Ciuhandu şi Klaus Iohannia, ar reflecta voinţa fostului preşedinte al partidului, Corneliu Coposu, Diaconescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că o partidul a avut o astfel de linie politică încă de pe vremea liderului ţărănist.

"Această linie politică o avea partidul nostru încă de pe vremea lui Corneliu Coposu. Şi Corneliu Coposu avea contact cu CFSN, încercând să găsească o modalitate de a colabora", a menţionat el.

Diaconescu a declarat că fostele victime ale regimului comunist pot ajunge să colaboreze cu cei care provin din regimul comunist dacă aceştia declară că se "leapădă de Satana şi se angajează să meargă pe linia adevăratei democraţii".

"Toate partidele care subscriu la ideea aceasta, putem să colaborăm cu ei. Neavând candidatul nostru, suntem oarecum nevoiţi să alegem între cei doi candidaţi. Am decis să îl sprijinim pe acest candidat. Am ajuns la el prin legătura cu PNL, având alianţă cu liberalii", a spus Diaconescu.

"Nu suntem exclusivişti, putem să colaborăm cu nişte oameni care au pornit pe drumul acesta adevărat, al democraţiei creştine", a mai arătat fostul lider ţărănist.

Întrebat despre manifestările de protest care au avut loc la Timişoara, Ion Diaconescu a răspuns că în acest caz "a fost ceva pus la cale".

"Lumea a ieşit în stadă cu ocazia Zilei Naţionale şi cu ocazia aceea şi-au adus aminte că aceştia au fost comuniştii, «Jos cu ei!»", a adăugat Ion Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici