Dîncu, despre situaţia românilor din Kazahstan: Nu avem informaţii că ar fi în pericol

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune, despre românii din Kazahstan că nu există informaţii că ar fi în pericol. Românii lucreză în zona petrolieră, în zona gazului, iar autorităţile române se interesează dacă nu este nevoie să fie repatriaţi.

140 afișări
Imaginea articolului Dîncu, despre situaţia românilor din Kazahstan: Nu avem informaţii că ar fi în pericol

Dîncu, despre situaţia românilor din Kazahstan: Nu avem informaţii că ar fi în pericol

Vasile Dîncu a spus, vineri seara, la Digi 24, că ceea ce se întâmplă în Kazahstan este o situaţie „destul de complicată” şi este o situaţie „care adaugă ceva în ceea ce priveşte bulversările din Est”.

„Evident că nu are influenţă, în afara de asta, asupra României. Ne-am interesat asupra situaţiei românilor de acolo. Ştim că există români acolo care lucrează, inclusiv în zona petrolieră, în zona gazului şi ne interesa să vedem dacă nu este nevoie să îi repatriem în această situaţie. Încă nu avem informaţii că ar fi în pericol.

În general, ambasada noastră de acolo este activă şi am avut informaţii despre asta, nu am avut semnale cei de la Ministerul de Externe sunt în concordanţă şi cu noi pentru că în anumite situaţii, noi de la Ministerul Apărării putem să punem la dispoziţie nave pentru transportul aerian de urgenţă, dar nu am avut semnale că ar fi o situaţie, dar studiem că nu se ştie foarte bine ce se întâmplă, nu se ştie cum va evolua situaţia. Aţi văzut contactele de internet au fost eliminate, se comunică doar pe canale diplomatice”, a spus ministrul Apărării.

Dîncu a mai spus că în momentul în care există o situaţie de urgenţă, autorităţile române sunt acreditate pentru misiuni de salvare, pentru a participa la chestiuni de protecţie civilă în ţară sau acolo unde sunt românii în străinătate în pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici