Discuţii în USL: Rocadă PNL-PSD cu Oprea la MAI. Înlocuiri la Finanţe, Sănătate, Muncă

Nominalizarea noului ministru de Interne, post care ar fi vizat de vicepremierul Gabriel Oprea, deşi revine PNL ar putea determina o rocadă de ministere între partidele din USL, respectiv MAI cu MApN, la care se adaugă înlocuiri la Finanţe, Sănătate, Muncă.

1762 afișări
Imaginea articolului Discuţii în USL: Rocadă PNL-PSD cu Oprea la MAI. Înlocuiri la Finanţe, Sănătate, Muncă

Gabriel Oprea (Imagine: Victor Ciupuliga-Mediafax Foto)

În PNL se discută, în acest moment, despre nominalizarea pe care partidul trebuie să o facă la Ministerul de Interne, post vacantat în urma demisiei lui Radu Stroe.

Conform unor surse din USL, portofoliul MAI ar fi însă, vizat, de actualul vicepremier Gabriel Oprea, existând discuţii potrivit cărora acesta ar putea asigura un echilibru politic în an electoral la nivelul ministerului, care are un rol important în economia alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din acest an.

În cazul în care s-ar opta pentru această variantă, iar Oprea ar prelua MAI din partea PSD, social-democraţii ar urma să cedeze, potrivit unor discuţii în acest sens, Ministerul Apărării liberalilor.

Astfel, liberalii ar urma să îl propună pentru portofoliul Apărării fie pe Corneliu Dobritoiu, fie pe George Scutaru, conform surselor citate.

Dacă această rocadă nu se face, numele vehiculat pentru Interne este cel al preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Totodată, în PNL se decide asupra intenţiei preşedintelui Crin Antonescu de a-l remania pe vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru de Finanţe, discuţiile privind înlocuitorul său fiind demarate de o perioadă de timp.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns complet la şedinţa Biroului Politic".

Fostul liberal Bogdan Olteanu a confirmat că a fost deja contactat de lideri ai PNL pentru a-l înlocui pe Chiţoiu, însă rămâne la BNR. El a înaintat şi varianta numirii lui Eugen Nicolăescu, în prezent ministru al Sănătăţii, la Finanţe.

În acest caz portofoliul Sănătăţii ar urma să fie preluat de preşedintele CNAS, Cristian Buşoi - această posibilitate fiind deja în discuţia liderilor liberali.

Pe de altă parte, remanierea guvernamentală ar viza-o şi pe Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, existând discuţii ca în locul acesteia liberalii să o propună pe Cristina Pocora.

De asemenea, voci din USL nu exclud nici remanierea lui Mihai Voicu, ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici