Discuţii informale la Guvern: Vâlcov le-a reproşat miniştrilor că nu au cheltuit toţi banii de la capitolul ”Investiţii” - surse/ Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire la Parlament

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat, luni, pe miniştri la o întâlnire a cărei temă este rectificarea bugetară, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. În timpul discuţiilor, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, le-a reproşat miniştrilor că nu au cheltuit sumele alocate din buget pentru investiţii în proiectele de dezvoltare, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

3140 afișări
Imaginea articolului Discuţii informale la Guvern: Vâlcov le-a reproşat miniştrilor că nu au cheltuit toţi banii de la capitolul ”Investiţii” - surse/ Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire la Parlament

Discuţii la Guvern pe rectificarea bugetară/ În paralel, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire la Parlament

Premierul Viorica Dăncilă i-a convocat pe miniştri, luni dimineaţă, la Guvern, pentru o şedinţă informală pe tema viitoarei rectificări bugetare. Surse guvernamentale au declarat MEDIAFAX că premierul a stat aproximativ 10 minute la întâlnire, după care discuţia a fost condusă de consilierul acesteia, Darius Vâlcov.

Potrivit surselor citate, Vâlcov le-a reproşat ministerelor că nu au demarat sau au demarat cu întârziere procedurile de achiziţii pentru proiectele de dezvoltare, deşi au cerut, înainte de aprobarea bugetului de stat pe 2018, o majorare faţă de sumele primite în 2017.

În replică, miniştrii prezenţi la întâlnire şi secretarii de stat şi directorii care au participat în locul miniştrilor absenţi, i-au transmis lui Vâlcov, la întâlnirea informală, că au aşteptat simplicarea legislaţiei privind achiziţiile publice, demers realizat de Guvern la sfârşitul lunii mai printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Una din propunerile avansate de Vâlcov la întâlnirea informală cu miniştrii a fost ca membrii Executivului să-şi asume, ”inclusiv prin semnătură”, o ţintă privind cheltuirea fondurilor alocate prin bugetul de stat, au mai declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Discuţiile despre prima rectificare bugetară pe anul 2018 vor continua luni seară, la Guvern, au mai precizat sursele citate.

În paralel cu această întâlnire de la Guvern, liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici