Donald Trump a lansat un single cu deţinuţii încarceraţi după atacul Capitoliului

Fostul preşedinte american Donald Trump a lansat pe site-urile de streaming un cântec caritabil înregistrat cu bărbaţii încarceraţi pentru rolul lor în atacul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021, potrivit The Guardian.

322 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a lansat un single cu deţinuţii încarceraţi după atacul Capitoliului

Piesa „Justice for All” a lui Donald Trump şi a corului închisorii J6 a fost disponibilă de vineri pe platformele de streaming, inclusiv Spotify, Apple Music şi YouTube.

Mişcarea este cea mai recentă dintr-o tendinţă din ce în ce mai pregnantă a lui Trump şi a altor persoane din extrema dreaptă a politicii americane de a înfăţişa atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului ca o cauză politică şi de a-i prezenta pe mulţi dintre cei care l-au comis ca fiind protestatari persecutaţi de stat.

Forbes, care a raportat prima dată producţia melodiei, a declarat că un videoclip va debuta într-un podcast găzduit de Steve Bannon, activistul de extremă dreapta şi presupusul escroc care a fost pdirectorul de campanie electorală a lui Trump.

Pe un fundal ambiental, cântecul îl prezintă pe Trump recitând Jurământul de credinţă, intercalat de un cor de voci masculine care cântă „The Star-Spangled Banner”. Cântecul durează aproximativ două minute şi jumătate şi se termină cu scandarea: USA! USA! USA!”. Forbes a precizat că piesa a fost „produsă de un mare artist care nu a fost identificat”.

Robert Maguire, director de cercetare pentru organizaţia de supraveghere Citizens for Responsibility and Ethics din Washington, a declarat: „Niciodată nu am fost mai dezgustat de simpla existenţă a unui cântec decât unul cântat de un preşedinte care a încercat să dea o lovitură de stat şi de un „cor” literal de insurgenţi care au încercat să-l ajute”.

Barb McQuade, profesor de drept la Universitatea din Michigan şi fost procuror american, a calificat cântecul drept „o tactică de dezinformare desprinsă direct din manualul autoritarist”.

Mai mult de 1.000 de persoane au fost inculpate după asaltul Capitoliului. Trump a fost pus sub acuzare pentru instigare la insurecţie, dar a fost achitat.

Comisia din 6 ianuarie din Camera Reprezentanţilor a făcut patru sesizări penale în ceea ce îl priveşte pe Trump către Departamentul de Justiţie, care continuă să investigheze cazul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici