Dragnea: Am vorbit cu Ponta. E de acord cu mine că va fi foarte greu să-l susţinem pe Ungureanu la SIE

Deputatul PSD Liviu Dragnea a declarat că a vorbit miercuri cu premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, care i-a spus că este de acord cu el referitor la faptul că Partidului Social Democrat îi va fi foarte greu să-l susţină pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

329 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am vorbit cu Ponta. E de acord cu mine că va fi foarte greu să-l susţinem pe Ungureanu la SIE

Dragnea: Am vorbit cu Ponta. E de acord cu mine că va fi foarte greu să-l susţinem pe Ungureanu la SIE (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Mie mi-e foarte greu şi unei majorităţi zdrobitoare din partid îi este foarte greu să înţeleagă cum ar putea PSD să-i acorde un vot de încredere sau să aibă încredere în domnul Mihai-Răzvan Ungureanu când domnul Mihai-Răzvan Ungureanu este simbolul PDL-ismului (...) Au fost tot felul de discuţii, cu vita Kobe, cu unguent. Ce argumente să avem noi? O asemenea nominalizare ar fi trebuit să fie făcută într-o discuţie în CSAT, într-o discuţie cu liderii partidelor politice, într-o discuţie cu premierul (...) Noi am vorbit astăzi în partid. Cred vă va fi foarte greu să votăm aşa ceva", a declarat, miercuri seara, la TVR, Liviu Dragnea, întrebat de ce nu poate vota PSD pentru numirea lui Ungureanu la SIE.

Întrebat dacă a vorbit cu premierul interimar Gabriel Oprea desprea nominalizarea făcută de Iohannis pentru SIE, Dragnea a precizat că nu a discutat, dar a vorbit în schimb cu Ponta.

"Victor Ponta, după declaraţiile mele (referitoare la Mihai-Răzvan Ungureanu - n.r.), m-a sunat şi a zis că este de acord cu ce-am spus", a subliniat Dragnea.

Deputatul Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că în PSD "nu este o stare de mulţumire" legată de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe şi că va fi "foarte greu" să susţină această propunere, precizând că este o părere personală.

"În PSD nu este o stare de mulţumire legată de această nominalizare. PSD nu şi-a ascuns niciodată lipsa de apreciere faţă de Mihai-Răzvan Ungureanu, ştim foarte bine scandalurile în care a fost implicat cât a fost prim-ministru. Nu am discutat efectiv în partid, dar cred că va fi foarte greu să susţinem o asemenea propunere. V-am spus părerea mea, nu am apucat să vorbesc cu colegii, dar mie îmi vine foarte greu să cred că PSD va susţine această propunere", a spus Dragnea.

El a adăugat că, dacă propunerea lui Ungureanu s-ar fi discutat în CSAT, ar fi aflat "toată lumea" şi dacă Victor Ponta ar fi fost anunţat de această propunere, ar fi aflat şi partidul.

Dragnea a mai spus că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei, pentru a se discuta poziţia în privinţa nominalizării lui Ungureanu la conducerea SIE: "Luni o să avem o coaliţie şi o să vedem ce iese. Nu văd niciun motiv de ruptură, putem avea puncte de vedere diferite. Cine ştie, poate găsesc ei voturi suficiente".

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis "i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", precizează sursa citată.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici