Dragnea: Cioloş se află într-o campanie electorală mascată făţişă, să demisioneze dacă vrea partid

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe prim-ministrul Dacian Cioloş de faptul că se află ”într-o campanie electorală mascată făţişă” şi îi atrage atenţia că dacă intenţionează să se înscrie în vreun partid în perspectiva alegerilor parlamentare trebuie să demisioneze din Guvern.

569 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Cioloş se află într-o campanie electorală mascată făţişă, să demisioneze dacă vrea partid

Dragnea: Cioloş se află într-o campanie electorală mascată făţişă, să demisioneze dacă vrea partid (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

”Se pare că de o bună perioadă de timp, domnul Cioloş se află într-o campanie electorală mascată. S-ar putea ca în anumite situaţii să fie o campanie electorală pe bani publici, dar este o campanie electorală mascată făţişă. Dacă vrea să se înscrie el sau un membru al Guvernului într-un partid politic trebuie să-şi dea demisia din partid”, a declarat Liviu Dragnea.

El i-a atras atenţia prim-ministrului că trebuie să demisioneze dacă se încrie într-un partid, precizând totodată că acest lucru l-ar transforma într-un mincinos.

”Dacă Cioloş, dacă domnul Cioloş vrea să se înscrie într-un partid politic, trebuie să-şi dea demisia. Dacă face acest lucru este un mincinos pentru că a spus la învestitură şi înainte de învestitura din Parlament că nu se va înscrie în niciun partid politic şi nu va participa la alegeri”, a subliniat liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. "Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare", a afirmat preşedintele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici