Dragnea: Dacă aveţi nevoie de un sfat, sunt peste drum, la Parlament. Shhaideh: Deschidem un birou

Liviu Dragnea i-a predat, joi, mandatul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice lui Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în acest minister, precizând că, dacă este nevoie de un sfat, este foarte aproape "peste drum, la Parlament, noul ministru replicând: "deschidem un birou".

348 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Dacă aveţi nevoie de un sfat, sunt peste drum, la Parlament. Shhaideh: Deschidem un birou

Dragnea: Dacă aveţi nevoie de un sfat, sunt peste drum, la Parlament. Shhaideh: Deschidem un birou (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Am foarte mare încredere în Sevil Shhaideh, o cunosc de foarte mulţi ani, am lucrat împreună foarte strâns în acest minister, practic ministerul nu are nicio necunoscută pentru dumneaei (...). Oricând aveţi nevoie de un sfat, eu sunt foarte aproape, aici, peste drum, la Parlament, ne putem vedea, dacă mai aveţi nevoie de un sprijin", a declarat, joi, Liviu Dragnea, în conferinţa de presă în cadrul căreia a fost semnat protocolul de predare-primire a mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Deschidem un birou", a replicat, vizibil emoţionată, Sevil Shhaideh, noul ministru al Administraţiei.

Shhaideh a declarat că este o onoare pentru ea să preia mandatul "de la singurul ministru adevărat al Administraţiei Publice şi Dezvoltării Regionale".

"Este o mare responsabilitate să preiau acest mandat de la domnul ministru Liviu Nicolae Dragnea. Într-adevăr, dacă ne uităm, faţă de anul 2012 am o misiune mai simplă. Preiau un minister pe care domnul ministru Dragnea l-a organizat, avem strategie, avem viziune, avem programe. Responsabilitatea mea şi a echipei şi a colegilor pe care îi am este să continuăm aceste proiecte", a spus ea, asigurându-i pe oamenii din minister că vor munci şi mai mult decât până acum.

Întrebat ce nu a făcut în mandatul său, Liviu Dragnea a spus că unul din marile sale regrete constă în faptul că "brusc a dispărut în USL dorinţa reală de a se modifica Constituţia, care să ne dea posibilitatea, pe de o parte, de a duce la îndeplinire obiectivele stabilite, de îmbunătăţire a Constituţiei, iar pe de altă parte să ne creeze posibilitatea ca în Constituţie să apară denumirea de regiune, să putem pune în practică regionalizarea".

Dragnea a subliniat că regionalizarea este necesară, întrucât declanşează "multe energii care acum nu sunt folosite".

De asemenea, el şi-a exprimat regretul că nu s-a realizat proiectul de descentralizare administrativă.

Dragnea a spus că în 2013 au existat condiţiile pentru a se adopta proiectul de regionalizare şi descentralizare, existând şi voinţa politică şi majoritate suficientă în Parlament. "Curtea Constituţională l-a declarat neconstituţional nu pe fondul prevederilor din actul normativ, ci pe chestiuni legate de tehnică legislativă (...). Decizia CC poate fi comentată, dar trebuie respectată. E greu de crezut că în actualul context politic se va putea realiza", a mai spus Dragnea.

Totodată, fostul ministru al Dezvoltării a precizat că un alt regret ţine de faptul că n-a "ţipat în fiecare zi" ce lucruri a făcut şi că trebuia să se fi muncit mai mult de 16 ore pe zi. "Mi-aduc aminte o discuţie cu colegii mei din minister când eraţi foarte supăraţi şi vă înţeleg. Ştiu că era într-o iarnă, când spuneaţi că funcţionarii, colegi de la alte ministere, râd de voi pentru că ei, când plecau acasă târziu, la ministerul ăsta încă era lumina aprinsă până pe 10-11-12 noaptea", a afirmat Liviu Dragnea.

"Chiar dacă nu apare în presă ceea ce faceţi în fiecare zi, vreau să vă asigur că am reuşit împreună cu voi ca speranţele a milioane de români să se îndrepte către acest minister. Şi vreau să nu le înşelaţi. Chiar dacă în presă n-o să fiţi lăudaţi în fiecare zi, vreau să ştiţi că în fiecare comunitate, acolo unde mai puneţi o cărămidă, unde mai faceţi o alimentare cu apă, unde mai faceţi un bloc, faceţi un cămin cultural sau o şcoală, oamenii se bucură. Şi asta trebuie să fie hrană voastră spirituală", le-a spus Dragnea oamenilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici