Dragnea, despre acuzaţiile că ar fi sponsorizat campania lui Băsescu: Sunt prosteşti, este exclus. Vreau dialog politic, nu război politic / Ce CADOU a primit de la liderul PSD Suceava - FOTO

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, că acuzaţiile privind finanţarea campaniei fostului preşedinte Traian Băsescu sunt ”prosteşti”, făcute de un ”infractor care umblă în libertate”, adăugând că aşa ceva ”este exclus”. Totodată, Dragnea a declarat că va insista pe ideea dialogului politic şi nu a războiului politic, întrucât din cauza ”politicii de breaking news” ţara nu s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani.

2229 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre acuzaţiile că ar fi sponsorizat campania lui Băsescu: Sunt prosteşti, este exclus. Vreau dialog politic, nu război politic / Ce CADOU a primit de la liderul PSD Suceava - FOTO

Dragnea, despre acuzaţiile că ar fi sponsorizat campania lui Băsescu: Acuzaţii prosteşti, este exclus (Imagine: Dragos Savu / Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută Poiana Stampei, în judeţul Suceava, că aceste acuzaţii nu pot fi crezute ”de niciun om normal din ţara asta”, care ştie relaţiile sale cu Traian Băsescu şi care nu a uitat totuşi implicarea sa în referendumul de demitere a fostului preşedinte.

Dragnea a susţinut că miercuri seară, la un post de televiziune, i-au fost aduse acuzaţii din partea unui om ”cu mari probleme”, de care chiar îi pare rău şi care este cunoscut în Alexandria.

”Răul de fapt nu l-a făcut el, ci cel care l-a folosit”, a afirmat Dragnea, referindu-se la declaraţiile făcute de Romică Părpălea, denunţătorul său în dosarul ”Fraudă la Referendum”, la Realitatea TV.

Ulterior, Dragnea s-a referit şi la afirmaţiile făcute joi seară, la acelaşi post de televiziune, de fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu pe care l-a numit ”un infractor care umblă în libertate”.

”Se pare că are tot felul de probleme”, a spus Dragnea, care a adăugat că oamenii din Teleorman ”nu dau doi bani pe el”, pentru că îl cunosc foarte bine.

”Întrebarea care e nu este de ce a apărut la televizor, pentru că ştim cu toţii de ce a apărut, ci de ce umblă în libertate”, a mai spus liderul PSD.

Dragnea a exclus o finanţare a campaniei electorale a lui Traian Băsescu, în 2009.

”În rest ce naiba să comentez eu şi să răspund la acest fel de acuzaţii prosteşti, să finanţez eu campania lui Traian Băsescu. Este exclus aşa ceva”, a precizat Liviu Dragnea.

Fostul prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, fost lider al filialei judeţene a PSD, a susţinut, joi seară, la Realitatea TV, că Liviu Dragnea ”a sifonat peste un miliard de euro în firma Teldrum, pe care a privatizat-o”. El a mai spus că ştie de la Liviu Dragnea că acesta a sponsorizat, cu bani de la Teldrum, campania electorală a lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu a comentat, vineri, la sediul PMP, afirmaţiile fostului prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, spunând că Liviu Dragnea este ”un mare mincinos”, un ”om pe care trebuie să-l ţii departe”.

”Ce vă pot garanta este că Niţulescu este un om serios, un om la care nu am constatat să fi minţit. Am înţeles că Niţulescu a primit această informaţie de la Dragnea. Dragnea este un mare mincinos. El, ca să se pună bine cu Niţulescu, care era prefect la acea oră, a zis şi o minciună, că mi-a finanţat campania (din anul 2009 - n.r.)”, a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că i-a sunat atât pe trezorierul fostului PDL, cât şi pe Vasile Blaga, care au infirmat categoric existenţa unei sponsorizări a lui Liviu Dragnea pentru campania sa electorală. De asemenea, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Liviu Dragnea, afirmând că ”dacă ar avea partidul pe mână l-ar vinde ca să-i fie lui bine”.

Dragnea: Vreau dialog politic, nu război politic. Am ridicat ramura de măslin şi îi aştept la dialog

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat, sâmbătă, că va insista pe ideea dialogului politic şi nu a războiului politic, întrucât din cauza ”politicii de breaking news” ţara nu s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, adăugând că a ridicat ramura de măslin şi aşteaptă dialogul.

Liviu Dragnea a spus că va insista pe ideea dialogului politic şi nu a războiului politic, pentru că din cauza ”politicii de breaking news” ţara nu s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, considerând că este nevoie de un program de dezvoltare asumat pentru 10-20 de ani.

”Suntem la 25 de ani de la Revoluţie şi din cauza faptului că politicienii au fost în hârâieli, în certuri, în război politic, nu avem o autostradă care să lege Moldova de Transilvania, Moldova de Muntenia, Muntenia şi Oltenia de Transilvania şi Moldova”, a spus Dragnea.

Dragnea a arătat că se poate merge în continuare la fel cu politica de breaking news, a războiului politic, dar că PSD nu mai vrea să cadă în această capcană.

”A fost o capcană întinsă, pentru că interesul celorlalţi al cărui exponent a fost Traian Băsescu, acum nu mai ştiu cine este exponentul, sper că nu Klaus Iohannis, a fost să fie o zumzăială permanentă, să se certe mereu la televizor, să spună la lumea că toţi sunt la fel pentru că singurul partid care construieşte e PSD”, a spus Dragnea.

El a adăugat că dacă PSD îşi va îndeplini menirea de partid al construcţiei şi dezvoltării, atunci ”va câştiga şi ţara”.

”Eu am ridicat ramura de măslin. În continuare masa dialogului îi aşteaptă. Scaunele lor sunt libere. Îi aşteptăm la legea salarizării, îi aşteptăm să discutăm de soarta TVR, la legea achiziţiilor publice şi foarte important, la Planul naţional de dezvoltare al acestei ţări pentru 10-20 de ani”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a primit cadou o pereche de pantofi de la preşedintele PSD Suceava

Liviu Dragnea a primit cadou, de la preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, o pereche de pantofi produşi în Bucovina, Dragnea spunând că speră să fie rezistenţi şi că îi va purta la Congresul din 11 octombrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cătălin Nechifor i-a spus lui Liviu Dragnea că i-a oferit cadou perechea de pantofi pentru că are mult de mers, iar calea sa este ”dificilă”.

La rândul său, Dragnea a afirmat că va purta pantofii, ”cu mândrie”, la Congresul PSD din 11 octombrie, adăugând că speră să fie rezistenţi.

”Mi-am rupt multe perechi de pantofi anii ăştia”, a mai spus Liviu Dragnea, susţinând că nu îi este ruşine să ascundă acest aspect.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a apreciat organizarea Conferinţei judeţene de alegeri a PSD Suceava la Poiana Stampei, afirmând că acolo va fi organizată şi o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

În cadrul şedinţei, Cătălin Nechifor a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene, el fiind la al treilea mandat. Cu acest prilej, Nechifor a anunţat şi sloganul campaniei PSD Suceava: ”Mergem mai departe!”

Presa a relatat că Liviu Dragnea a venit cu pantofii dezlipiţi la Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman din 27 septembrie, în cadrul căreia şi-a lansat oficial candidatura la şefia PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici