Dragnea, despre declaraţia liderului PNL că Ponta ar fi un candidat puternic: Nu-l contrazic

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, referitor la afirmaţia lui Crin Antonescu potrivit căreia Victor Ponta ar fi un candidat puternic la prezidenţiale, că nu îl contrazice pe liderul PNL, el menţionând totodată că PSD şi premierul nu iau în calcul această candidatură.

217 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre declaraţia liderului PNL că Ponta ar fi un candidat puternic: Nu-l contrazic

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Dragnea a fost întrebat, la B1 Tv, despre declaraţia făcută de Crin Antonescu într-o emisiune la ProTV potrivit căreia Victor Ponta ar fi un candidat puternic la prezidenţiale.

"Eu am văzut emisiunea, nu-mi aduc aminte exact cuvintele astea, dar nu-l contrazic pe domnul Crin Antonescu", a răspuns Dragnea.

"Victor Ponta este un om politic care în România, astăzi, are o cotă de încredere foarte ridicată, desigur că poate să fie un candidat puternic pentru orice funcţie, inclusiv pentru cea de preşedinte", a spus el.

Dragnea a adăugat însă că Ponta şi PSD nu iau în calcul această candidatură.

"Noi nu luăm în calcul această candidatură, nici noi ca partid, nici Victor Ponta personal", a menţionat el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTV, că premierul Victor Ponta ar fi un candidat "redutabil" la alegerile prezidenţiale, dar nu unul mai bun decât el, în timp ce Traian Băsescu nu mai e o ţintă de campanie, fiind un "caz clasat".

Antonescu a fost întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta un candidat la prezidenţiale.

"Cu certitudine. Nu în sensul că aş afirma eu acum că intenţionează. Ştiu că nu intenţionează, că planul de carieră politică al domniei sale e altul, dar, dacă mă întrebaţi «dom’le, ar putea fi un candidat valabil?», evident că ar putea fi unul dintre cei mai puternici candidaţi", a răspuns Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat ce l-ar avantaja pe Victor Ponta pentru această postură.

"Îl avantajează faptul că este un om politic care, deşi încă foarte tânăr pentru politică şi pentru politica din România, este şeful unui partid, nu al oricărui partid, al celui mai mare partid din această ţară, cel puţin în sens cantitativ, dar asta contează mult la alegeri. Pentru că este un prim-ministru asupra bilanţului căruia până în acest moment eu, cu excepţiile pe care le-am marcat public, nu sunt deloc atât de critic. Sunt lucruri pe care acest Guvern şi acest om în fruntea lui le-au realizat şi pentru că, dincolo de asta, ca persoană fizică (…) este un om politic redutabil", a explicat liderul PNL.

Totodată, Antonescu a fost întrebat dacă este un candidat mai bun decât el.

"Nu, eu cred că nu, dar asta nu înseamnă că nu-i un candidat redutabil", a mai spus liderul PNL.

Legat de alegerile prezidenţiale, Antonescu a mai spus că nu poate să bage "mâna în foc că nu se petrec schimbări majore până anul viitor" care să afecteze calitatea sa de candidat la USL la prezidenţiale.

El a fost întrebat în ce măsură va fi schimbat candidatul USL la prezidenţiale, dacă, potrivit protocolului Uniunii, Victor Ponta va fi mai bine cotat în sondaje.

"Dacă la momentul respectiv, când vom lua această prevedere a pactului, a acordului politic, (...) un om din PSD, premierul să zicem, va fi cel mai bine plasat în sondaje în intenţie de vot la Preşedinţie, deci nu în alte sondaje - în încredere, frumuseţe, simpatie - atunci el ar putea spune «bun, eu candidez la Preşedinţie şi atunci postul de prim-ministru revine PNL». Aşa ceva este însă foarte puţin probabil", a răspuns Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici