Dragnea: Marţi sau miercuri Băsescu va chema partidele la consultări. USL merge împreună

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică noaptea, răspunzând unei întrebări, că în opinia sa preşedintele Traian Băsescu va chema marţi după-amiază sau miercuri după-amiază partidele la consultări, el arătând că partidele componente ale USL vor merge împreună.

323 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Marţi sau miercuri Băsescu va chema partidele la consultări. USL merge împreună

Dragnea: Marţi sau miercuri Băsescu va chema partidele la consultări. USL merge împreună (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Personal, cred că marţi după-amiază sau miercuri după-amiază Traian Băsescu va chema partidele la consultări", a spus Dragnea.

Întrebat cum se vor prezenta la consultări, dacă vor fi chemate partidele, şi nu alianţele, Dragnea a răspuns: "Noi mergem împreună, categoric. Se va merge în USL, categoric".

Formaţiunile reprezentate în Parlament sunt consultate de către preşedintele ţării la desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Conform articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici