Duşa: S-ar putea ca începând de marţi puterea să nu mai aibă majoritate nici la Cameră

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat luni că s-ar putea ca de marţi puterea să nu mai aibă majoritatea nici în Camera Deputaţilor, arătând că până acum grupul PSD are 90 de deputaţi, PNL are 58 şi o să mai apară solicitări din partea parlamentarilor puterii de a trece la opoziţie.

437 afișări
Imaginea articolului Duşa: S-ar putea ca începând de marţi puterea să nu mai aibă majoritate nici la Cameră

Duşa: S-ar putea ca începând de marţi puterea să nu mai aibă majoritate nici la Cameră (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Cei doi copreşedinţi ai USL au anunţat că mai este deschisă poarta USL până la moţiunea de cenzură. O să vedeţi că o să mai apară solicitări din partea parlamentarilor care vor trece de partea opoziţiei sau vor afirma că vor vota moţiunea", a precizat Duşa.

El a arătat că, din cifre, "s-ar putea ca de mâine (marţi-n.r.) să înceapă puterea să nu mai aibă cvorum de şedinţă nici la Camera Deputaţilor".

"Cvorumul este de 164 de deputaţi, au rămas 167 parlamentari ai puterii, se mai anunţă ceva plecări, este vorba de trei oameni, ceea ce nu este o cifră foarte mare", a explicat Duşa.

Întrebat câţi deputaţi are USL, Duşa a spus că, din ce este afişat pe site-ul Camerei şi din anunţurile făcute în plen, grupul PSD are 90 de deputaţi, iar PNL are 58.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPC, că partidele din USL fac toate eforturile, săptămâna aceasta, ca moţiunea de cenzură să treacă, precizând că mai au nevoie de câteva voturi, "mai degrabă puţine decât multe".

Senatorul Petru Filip a declarat, luni, că are de gând să plece din PDL, spunând că în mintea sa există în acest moment această variantă şi că este o decizie personală, nefiind vorba "nici de oportunitate, nici de traseism".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici