Echipa ALDE îşi contrazice preşedintele: nu vrea un proiect politic alături de PMP

  • Echipa din conducerea ALDE se poziţionează impotriva propriului preşedinte şi anunţă că nu vrea niciun proiect politic alături de PMP.
  • Reacţia apare după ce Daniel Olteanu, liderul ALDE, a participat la un eveniment al PMP în care s-a vorbit despre un proiect comun.
519 afișări
Imaginea articolului Echipa ALDE îşi contrazice preşedintele: nu vrea un proiect politic alături de PMP

Membrii Biroului Politic Central al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) au semnat un document prin care îşi exprimă poziţia faţă de participarea lui Daniel Olteanu, preşedintele ALDE, la Şcoala de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP.

„Domnul Daniel Olteanu a participat la evenimentul organizat de către Partidul Mişcarea Populară fără a avea vreun mandat din partea conducerii ALDE. Aşadar, orice angajament şi orice declaraţii făcute de domnia sa în cadrul Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret a PMP au fost în nume personal, sub nicio formă în numele ALDE”, scrie în documentul semnat de membrii conducerii ALDE.

Conducerea ALDE mai spune că nu îşi doreşte să realizeze un proiect politic cu PMP.

„ALDE nu şi-a exprimat vreun moment dorinţa de a realiza un proiect politic alături de PMP. Orice decizie privind angajamentele politice sau posibile alianţe politice trebuie să fie discutate şi agreate împreună cu membrii ALDE şi ai conducerii partidului, nu asumate pe persoană fizică. ALDE nu îşi doreşte să realizeze niciun proiect politic cu partidul lui Eugen Tomac şi al lui Traian Băsescu, cel care pe parcursul mandatului său a atacat în mod constant ALDE. Nu putem sta la aceeaşi masă cu cei care au tăiat veniturile românilor, au distrus economia ţării şi şi-au bătut joc de statul de drept din România şi de drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, precizează reprezentanţii ALDE.

PMP a invitat ALDE să pune bazele „unui proiect comun” care „să ofere României stabilitate şi echilibru”. În deschiderea Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret, preşedintele PMP, Eugen Tomac, l-a avut ca invitat special pe Daniel Olteanu, preşedintele ALDE.

„Invitaţia a fost făcută de către PMP pentru a gândi un proiect comun care să ofere României stabilitatea şi echilibrul de care românii au atâta nevoie. Mesajul celor doi lideri a fost unul clar: direcţia în care ţara se îndreaptă în prezent este una greşită. PMP şi ALDE îşi doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie”, scrie într-o postare pe Facebook a Partidului Mişcarea Populară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alde,
pmp,
protest

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici