Editorial Cristian Tudor Popescu: Preşedintele Băsescu vrea să i se arate pistolul?

Dl Băsescu s-a simţit umilit deoarece a fost jignit "de dimineaţă şi până seara". Să zicem că d-sa n-ar fi un ţopârlan, ci un gentleman, sensibil şi delicat, şi că îl înţelegem. Dar trebuie să observăm că a fost jignit, nu împuşcat.

994 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Preşedintele Băsescu vrea să i se arate pistolul?

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

Formulez această propoziţie pe baza afirmaţiei ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, care spunea că România nu e Siria şi că demonstranţii din Piaţa Universităţii nu sunt împuşcaţi de lunetişti de pe blocuri - corect, dar tot spre deosebire de alte ţări, nici în preşedinte nu se trage decât cu vorbe.

În schimb, când dl Băsescu a găsit de cuviinţă să-i jignească d-sa pe cetăţenii României, consecinţele au fost faptice, efective, nu doar în vorbe.

Anunţând tăierea salariilor şi pensiilor în primăvara lui 2010 cu un cinism egalat doar de aroganţă - "vă convine, bine, nu vă convine, să fiţi sănătoşi, că tot cum zic eu se face" - T. Băsescu îi umilea pe oameni în modul cel mai palpabil şi dureros.

Trimiţându-i în batjocură peste graniţă pe medicii români cărora nu le convine salariul, cam cât de mult umilea d-sa această categorie profesională?

Insultând şi calomniind istoria României prin cuvintele "slugă la ruşi" adresate regelui Mihai I, dl Băsescu n-a ezitat să umilească pe orice român de bun simţ.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici