Editorial CTP: Preşedintele Care Există

Aşa cum filosofia a fost considerată veacuri de-a rândul regina ştiinţelor, ontologia a fost regina filosofiei. În spaţiul românesc, a cugeta asupra existenţei şi nonexistenţei pure n-a mai preocupat pe nimeni de la Marian Vanghelie încoace.

990 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP: Preşedintele Care Există

Editorial CTP: Preşedintele Care Există

Dumnezeul sectorului 5 al Capitalei a spus: „Sunt Primarul Care Este”. El a identificat astfel o întreagă clasă umană superioară, esteţii, adică oamenii care este şi care nu au nevoie de altă calitate în afara simplei existenţe pentru a domina.

Interpretând în stil cartezian zisa esteţului Vanghelie, ea ar suna aşa: „Exist, deci sunt”, ceea ce reprezintă o aserţiune mult mai tare decât cumintea „cuget, deci exist” a franţuzului.

Tot pe Descartes îl bagă în corzi şi preşedintele esteţ Băsescu. Să ne amintim că silogismul cartezian „Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist” se închidea cu concluzia „Ergo Deus est” – demonstraţia existenţei lui Dumnezeu.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici