Elena Udrea protestează din închisoare: sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, protestează din închisoare prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook. Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, susţine Udrea.

1014 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea protestează din închisoare: sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar mie dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute”, a scris Elena Udrea pe reţeaua de socializare..

Din închisoarea din Bulgaria, Udrea susţine că judecătorii au încălcat o decizie a CCR.

„Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate. Şi dacă ar vrea să îşi justifice schimbarea de macaz prin aplicarea deciziei CJUE din 21.12.2021, tot nu ar putea deoarece această prevede că judecătorii pot să nu ţînă cont de deciziile CCR, dacă există un risc sistemic de impunitate (nepedepsire) prin prescripţie”, a adăugat Elena Udrea.

Fostul ministru atacă sistemul juridic din România.

„Dacă asta se întâmplă în cel mai vizibil şi cunoscut dosar din România Gala Bute, ce o fi în celelalte? Ce se întâmplă cu Justiţia din România? Specialiştii în drept, procurorii şi judecătorii de bună credinţă, avocaţii şi profesioniştii adevăraţi din conducerea Ministerului Justiţiei, CSM, ICCJ, sunt mulţumiţi şi liniştiţi cu situaţia asta?”, a precizat Elena Udrea.

La mijlocul săptămânii, judecătorii bulgari au amânat, din nou, pronunţarea în procesul privind extrădarea Elenei Udrea. Noul termen de deliberare este 8 iunie. Până atunci, fostul ministru al Turismului va rămâne în închisoarea din Sofia.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă.

Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

Solicitarea i-a fost respinsă, dar avocaţii Elenei Udrea au făcut contestaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici