Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar la Cluj-Napoca: Decizia era luată, nu moţiunea m-a influenţat

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat sâmbătă că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj alături de liderul filialei PDL, Daniel Buda, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

529 afișări
Imaginea articolului Emil Boc candidează pentru un nou mandat de primar la Cluj-Napoca: Decizia era luată, nu moţiunea m-a influenţat

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De altfel, Alin Tişe şi-a anunţat şi el candidatura pentru un nou mandat la CJ.

Emil Boc a spus că a decis să candideze pentru un nou mandat de primar pentru a consolida statutul incontestabil al Clujului, de capitală a Transilvaniei.

"M-am întors acasă pentru a continua proiectele pe care le-am început alături de colegii mei în anul 2004", a afirmat Boc.

El a mai spus că ar fi o onoare deosebită să poată primi votul de încredere al clujenilor.

"Voi ţine cont, dacă voi fi ales primar, de priorităţile acestui oraş: locuri de muncă, modernizarea oraşului şi judeţului, creşterea calităţii vieţii", a adăugat Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă trecerea moţiunii de cenzură i-a influenţat decizia de a candida la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că nu.

"Decizia de a candida era luată, nu moţiunea m-a influenţat", a afirmat el.

Întrebat apoi dacă nu s-au supărat pe el colegii din PDL Cluj pentru "tărăgănarea" anunţării deciziei, Boc a răspuns: "Decizia am luat-o mai de mult, dar decizia de a o comunica am luat-o împreună cu Alin Tişe şi cu Daniel Buda şi am aşteptat să văd că am şi susţinerea colegilor de partid. Nu am comandat sondaje, nici eu, nici partidul, nu ştiu cum arată sondajele, nu le am şi mă bazez pe intuiţie".

Referitor la candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, Boc a spus că îl respectă pe Marius Nicoară, dar nu crede că locul acestuia este la conducerea Primăriei.

La sfârşitul anului 2008, după şase luni din cel de-al doilea mandat, Boc a demisionat după ce a fost numit în funcţia de prim-ministru, în locul său fiind ales Sorin Apostu.

După arestarea fostului Sorin Apostu, conducerea filialei judeţene a PDL afirma că îl susţine "necondiţionat" pe liderul partidului, Emil Boc, pentru această funcţie, şi că acesta ar trebui să îşi asume candidatura.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu a afirmat că Emil Boc, în calitate de "greu" al PDL, ar trebui să candideze la Primăria Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici