Emil Boc: Este vremea caracterelor în politică. Oportuniştii vor fi folosiţi ca nişte şosete

Preşedintele PDL, Emil Boc, a condamnat, luni, politicienii PDL care pleacă în actuala opoziţie, numindu-i "oportunişti" şi exprimându-şi convingerea că aceştia nu vor rezista prea mult în politică, unde este "vremea caracterelor".

381 afișări
Imaginea articolului Emil Boc: Este vremea caracterelor în politică. Oportuniştii vor fi folosiţi ca nişte şosete

Emil Boc (Imgine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie şi cu domnul Petru Filip şi cu alţi colegi senatori şi deputaţi. Lucrurile sunt foarte simple şi clare: e timpul oportuniştilor şi vremea caracterelor în politică. Mă refer la oportunişti: sunt, din nefericire, de fiecare dată în preajma alegerilor, oameni care pun interesul personal deasupra interesului de partid şi de principii", a precizat democrat-liberalul.

Emil Boc s-a referit şi la cazurile Ion Sbârciu şi Sorin Frunzăverde, numind acţiunile lor "forma pură a oportunismului şi a traseismului politic".

Pe de altă parte, Boc a făcut distincţia între părăsirea Partidului Democrat-Liberal pentru USL şi plecarea pentru a constitui o nouă formaţiune politică, dând exemplul UNPR.

"Când pleci dintr-un partid să înregistrezi o formaţiune politică - cazul UNPR - este cu totul altceva. Deci pentru nişte principii creezi o nouă formaţiune politică. Nu te duci cu arme şi bagaje la adversar, ci politica poate fi şi credibilă. E foarte greu să creşti în ochii oamenilor când până ieri erai cu trandafirul PDL, iar acum eşti cu sigla USL. Se pune întrebarea: oamenii la vot ce votează? Votează PDL? Îl votează pe ăsta nou, din USL?", a explicat preşedintele partidului.

Boc şi-a încheiat atacul împotriva celor care părăsesc PDL spunând:

"Vor fi folosiţi ca nişte şosete: într-un interval scurt şi vor fi aruncate la coş după primul colţ, după prima bătălie. Cei care au plecat să înfiinţeze o nouă formaţiune politică într-adevăr au un crez. Aceştia au doar un ciolan. Simt că acolo le-ar fi mai bine, însă ei se înşală de foarte multe ori".

Totodată, Boc şi-a exprimat convingerea că moţiunea de cenzură depusă de Uniunea Social-Liberală nu va trece, bazându-se pe majoritatea puterii în Camera Deputaţilor.

"Mă bazez pe faptul că încă avem o majoritate consistentă în Camera Deputaţilor, care ne asigură voturile necesare pentru respingerea moţiunii chiar dacă sunt foarte multe zvonuri. Vedeţi că din cinci zvonuri se confirmă unul sau niciunul. Oportuniştii, într-adevăr, pleacă, iar caracterele rămân. Acesta este adevărul", a mai spus senatorul democrat-liberal.

Emil Boc a ţinut să dezmintă zvonul potrivit căruia ar candida la Primăria Muncipiului Cuj-Napoca. "Puteţi discuta şi să faceţi orice speculaţii doriţi: eu vă infirm zvonurile pe care le lansaţi. Când va fi momentul politic, se va anunţa candidatul PDL", a explicat el.

Întrebat fiind cum comentează declaraţia lui Victor Ponta, care considera traseismul doar migraţia dinspre putere către opoziţie, iar mişcarea inversă drept un act de atitudine civică, Emil Boc a răspuns că nu pare a mai fi rămas nimic din "Revoluţia bunului-simţ" a USL.

"L-am întrebat aici, în plen, cum este cu «Revoluţia bunului-simţ», ce a mai rămas din «Revoluţia bunului-simţ» a USL. Se pare că n-a mai rămas nimic şi acest lucru se vede în fiecare zi. Eu sunt consecvent de dimineaţă până la prânz şi de la prânz până seara cu orice declaraţie pe care o fac", a spus Boc.

Întrebat fiind ce părere ar avea dacă Victor Ponta ar intra în PDL, Emil Boc a răspuns că liderul social-democrat are probleme mai importante decât aceasta.

"Putem discuta chestiuni de interes naţional, putem discuta cum să punem în aplicare referendumul pentru revizuirea Constituţiei, astfel încât din toamnă să avem cadrul legal pentru reducerea numărului de parlamentari", a explicat Boc, adăugând că îl aşteaptă oricând pentru astfel de discuţii.

El a făcut aceste declaraţii la o dezbatere organizată de UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici