Erdogan se clasează pe primul loc, dar Turcia se îndreaptă spre turul doi al scrutinului prezidenţial

Preşedintele în funcţie al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este pe primul loc în scrutinul prezidenţial, care, cel mai probabil, va fi urmat de turul al doilea, iar Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), al liderului de la Ankara, a câştigat alegerile parlamentare.

1481 afișări
Imaginea articolului Erdogan se clasează pe primul loc, dar Turcia se îndreaptă spre turul doi al scrutinului prezidenţial

Erdogan se clasează pe primul loc,dar Turcia se îndreaptă spre turul doi al scrutinului prezidenţial

Potrivit rezultatelor oficiale raportate după numărarea a peste 95% din buletinele de vot, Recep Erdogan a obţinut 49,52% din voturi, iar candidatul alianţei opoziţiei, Kemal Kilicdaroglu, are scorul de 44,76%. Sinan Ogan a primit 5,28% din voturi, conform publicaţiei Hurriyet.

În cursul zilei de luni vor fi anunţate rezultatele definitive ale scrutinului prezidenţial, care vor fi vizate de contestaţii ale opoziţiei. În contextul în care niciun candidat nu depăşeşte 50% din voturi, Turcia se îndreaptă spre turul al doilea al scrutinului prezidenţial, care va avea loc peste două săptămâni.

În scrutinul parlamentar, pe primul loc se poziţionează tot formaţiunea preşedintelui Erdogan, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, dreapta), cu 35,5% din voturi. Partidul Popular Republican (CHP, centru-stânga), condus de Kemal Kilicdaroglu, a obţinut 25% din voturi, iar Mişcarea Naţionalistă (MHP, dreapta) 10,2%. Partidul Binelui (IYI, centru-dreapta) a obţinut 9,9%, iar Partidul Verzilor şi Viitorului Stângii (YSP, ecologist) 8,73%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici