Este o soluţie ca certificatul Covid să nu fie obligatoriu la locul de muncă? Kelemen Hunor: Da, e o variantă / Căutăm o soluţie constituţională

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor spune că în coaliţie trebuie găsită o soluţie, în ceea ce priveşte certificatul verde, care pe de o parte corespunde cerinţelor medicale, pe de altă parte acoperă tot ce înseamnă drepturile constituţionale.

3495 afișări
Imaginea articolului Este o soluţie ca certificatul Covid să nu fie obligatoriu la locul de muncă? Kelemen Hunor: Da, e o variantă / Căutăm o soluţie constituţională

Este o soluţie ca certificatul Covid să nu fie obligatoriu la locul de muncă? Kelemen Hunor: Da, e o variantă / Căutăm o soluţie constituţională

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor spune despre disensiunile din coaliţie pe tema certificatului verde Covid obligatoriu la locul de muncă faptul că „domnul ministru Rafila din punct de vedere medical susţine varianta introducerii certificatului verde la locul de muncă sau în cazul în care nu există sau nu doreşte persoana să fie vaccinată, pentru că nu poţi să obligi, atunci rămâne varianta testelor, tot ce dovedeşte că omul este sănătos. Ăsta este punctul lui de vedere medical, profesional, susţinut şi cu toate argumentele. Varianta aceea în care era prevăzut acest certificat de vaccinare, certificat verde a fost dată constituţionaliştilor şi ei au zis că este o problemă de constituţionalitate, fiind vorba de dreptul la muncă şi de aceea nu am mers mai departe (...). A rămas să căutăm o soluţie juridică ce satisface în acelaşi timp şi zona asta constituţională, dar corespunde şi cerinţelor medicale”.

Întrebat, la RFI, dacă o soluţie ar fi ca certificatul Covid să nu fie obligatoriu la locul de muncă, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile, vicepremierul a răspuns: „Da, e o variantă, bineînţeles, dar încă nu am luat o decizie, nu este o chestiune care poate fi decisă de la o zi la alta. Rafila susţine cu argumente profesionale, medicale, poziţia lui şi sunt convins că are dreptate. Pe partea cealaltă şi cei care spun că fiind vorba despre un drept fundamental, nu poţi să-l îngrădeşti”.

Întrebat dacă actuala coaliţie se teme de presiunea străzii, după mitingul AUR, liderul UDMR a spus că nu s-a discutat despre acel protest decât din prisma implicării foţelor de ordine.

„Nu, nu cred că e vorba de aşa ceva, pentru că nici măcar nu am discutat despre acel miting mai mult decât participarea sau implicarea forţelor de ordine. Astfel de mitinguri au fost, vor fi. În politică, atunci când eşti convins că faci un lucru bun, la modul general, atunci nu te opreşti, dar dialogul nu poate fi evitat. Nu e vorba de a ne speria, de a ne opri”., a mai spus Kelemn Hunor​.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici