Eugen Tomac: Din 2012 încoace, PSD nu poate finaliza un tronson de 3,5 km, la intrarea în Capitală

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a atras atenţia că suntem în luna august, iar ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a asigurat că tronsonul de 3,5 km de la intrarea în Capitală va fi finalizat până la sfârşitul lui iulie.

408 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Din 2012 încoace, PSD nu poate finaliza un tronson de 3,5 km, la intrarea în Capitală

Eugen Tomac: Din 2012 încoace, PSD nu poate finaliza un tronson de 3,5 km, la intrarea în Capitală

"Proiectul <0+0,00km> autostradă. Au promis că vor construi peste 1000 de km de autostradă, dar din 2012 nu pot finaliza un tronson de 3,5 km de intrare în Capitala. Ati ghicit! E vorba de PSD! Intregul USL inaugura in iunie 2012 o parte din autostrada “Braşov- Bucureşti”: tronsonul Bucureşti - Ploieşti, mai puţin intrarea în capitală. Am solicitat în repetate rânduri Guvernului să-mi comunice care este stadiul lucrărilor privind construcţia de autostrăzi şi, îndeosebi, care este stadiul tronsonului care se construieşte de 8 ani la intrarea în Bucureşti", a scris, duminică pe Facebook, peşedintele PMP, Eugen Tomac.

Acesta susţine că Lucian Şova i-a asigurat cetăţenii că tronsonul de 3.5 de Km de la intrarea din Bucureşti va fi gata până pe 26 iulie, însă realizarea acestuia a rămas doar pe hârtie.

"Anul trecut, pretinsul ambiţios Guvern, care ne indemna “să îndrăznim sa credem în el” (propunerea chiar s-a dovedit îndrăzneaţa), mi-a comunicat luna noiembrie 2017 ca fiind termenul de dat în folosinţă a tronsonului. Cum povestea a rămas poveste, am solicitat din nou clarificări în acest an, iar Ministerul Transporturilor ne-a asigurat, “pe documente”, ca 26 Iulie a.c. va fi momentul mult aşteptat: vom da in folosinţă intrarea în Bucureşti pe autostrada “Braşov-Bucureşti”. E august, iar ce e <pe documente> a rămas doar acolo. După constante amânări, traficul pe centura capitalei este încă un infern, iar intrarea in Bucureşti de pe autostrada nu exista in realitate nici după 8 ani. Propun un exercitiu de imaginaţie: in acest ritm <susţinut>, câte decenii vom număra pana la finalizarea intrării in Braşov?", a completat liderul PMP, în postarea sa pe reţeaua de socializare.

În martie, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că lucrările pentru finalizarea tronsonului de la intrarea în Capital[ ar trebui încheiate până la începutul anului şcolar 2018-2019.

"Lucrările pentru finalizarea intrării în Bucureşti, zona Petricani, a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti ar trebui încheiate „până începe anul şcolar 2018-2019”, iar dacă aceşti greci (Aktor SA, constructorul desemnat împreună cu Euroconstruct Trading 98 să continue execuţia - n.r.) nu vor încheia lucrările la timp, ne mutăm pe şantier. Tronsonul acela ar trebui să fie gata până la începutul anului şcolar", a afirmat Lucian Şova, într-o emisiune la Antena 3.

Lucrările la acest tronson, între Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei, erau programate să fie finalizate în anul 2015, însă contractul a fost reziliat. Noul contract a fost semnat în februarie 2016 cu asocierea SC Aktor SA (Grecia) şi SC Euroconstruct Trading ’98 SRL (România). Statul va plăti aproape 130 de milioane de lei fără TVA, iar lucrările trebuie finalizate - potrivit contractului - până în august 2018.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că acest tronson se încadrează în cei 60 de kilometri de autostradă despre care spusese recent că vor fi daţi „cu siguranţă” în folosinţă în 2018. De asemenea, tronsonul respectiv este vizat să fie luat în compania-antrepriză a statului, în cazul în care lucrările vor întârzia.

"Cu această antrepriză avem în proiect să finalizăm două lucrări: Centura Sucevei şi - dacă întârzie - tronsonul de la Petricani a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti", a spus Lucian Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici