Eugen Tomac, în Parlamentul European: La est de noi se consolidează o dictatură. Putin a impus un regim slugarnic în Republica Moldova

Eugen Tomac a atras atenţia, în Parlamentul European, cu privire la pericolele consolidării unei "dictaturi la est" de România, prin impunerea unui "regim politic slugarnic" în Republica Moldova, care execută ordinele lui Putin. El a cerut Comisie Europene să solicite Rusiei încetarea provocărilor.

935 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, în Parlamentul European: La est de noi se consolidează o dictatură. Putin a impus un regim slugarnic în Republica Moldova

Eugen Tomac: La est de noi se consolidează o dictatură. Putin a impus un regim slugarnic în Republica Moldova

"Am adus în atenţie, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, o altă problemă alarmantă pentru Uniunea Europeană. Dacă în urmă cu puţine zile Putin critica Rezoluţia privind condamnarea Pactului Ribbentrop - Molotov, susţinând tezele lui Stalin, iată că acum Rusia a adoptat o lege prin care oficializează îngrădirea libertăţii de exprimare şi scoate în afara legii toate instituţiile media sau organizaţiile neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în mod transparent, cu finanţare europeană sau din Statele Unite", a scris europarlamentarul PMP Eugen Tomac, vineri, pe Facebook.

Preşedintele PMP a precizat că a cerut Comisiei Europene să solicite Rusiei să înceteze provocările şi a atras atenţia asupra consolidării unei dictaturi "la est de noi".

"Am cerut direct Comisiei Europene, vicepreşedintelui Borrell, să acţioneze imediat, solicitând Rusiei să înceteze aceste provocări. Europa nu poate renunţa la valori care o fac unică şi puternică doar pentru că există şi ţări care privesc relaţia cu Federaţia Rusă exclusiv în termeni de profit economic. La est de noi se consolidează o dictatură care a anexat teritorii doar pentru că statul vecin a îndrăznit să semneze Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, iar în R. Moldova, Putin personal s-a implicat pentru a impune un regim politic slugarnic care îi execută oridinele",a mai scris Tomac.

Europarlamentarul PMP a mai adăugat că "această nouă linie politică, prin care se instituie teroarea, are un singur scop: să pregătească Rusia de noi provocări pe care noi nu avem dreptul să nu le observăm!"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
pe,
moldova

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici