Eurodeputat PSD: Cineva câştigă „big time” din cazinoul care a devenit piaţa energiei. Românii doar plătesc

  • Eurodeputatul PSD Dragoş Benea afirmă că agenda guvernării PNL e configurată de dezideratul satisfacerii „jucătorilor” din piaţa energiei, nu de obiectivul protejării populaţiei în faţa creşterii facturilor.
  • „Cineva câştigă din cazinoul care a devenit piaţa energiei”.
546 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD: Cineva câştigă „big time” din cazinoul care a devenit piaţa energiei. Românii doar plătesc

Benea: Cineva câştigă „big time” din cazinoul care a devenit piaţa energiei. Românii doar plătesc

„Cineva câştigă <big time> din cazinoul care a devenit piaţa energiei. Românii doar plătesc preţul! PSD şi conducerea sa de atunci au plătit un preţ scump – al demonizării – din cauza OUG 114, act normativ ce prevedea măsuri fiscale prin care se asigurau resurse bugetare, concomitent cu protejarea intereselor & buzunarelor unor pături largi de consumatori vulnerabili din România. Marii <finanţişti din PNL & USR, în frunte cu fostul ministru de Finanţe Cîţu, actual premier, au abrogat Ordonanţa încă din primele luni ale guvernării (dec. 2019), demantelând o filozofie fiscală care – de bine, de rău – a funcţionat, pentru că în centrul ei erau plasate interesele celor mulţi, nu ale <jucătorilor> din piaţă. În locul OUG 114, au pus o guvernare a trăitului pe datorie, în care festivalul de împrumuturi orchestrat de Cîţu a dus datoria publică la peste 50%. Şi înglodarea în datorii continuă chiar în timp ce citiţi aceste rânduri”, scrie pe Facebook Dragoş Benea.
 
Europarlamentarul PSD apreciază că abrogarea OUG 114 a mai avut o consecinţă directă: explozia preţului la gaze şi energie, „lucru deja vizibil în facturile lunare nejustificat de mari pe care sute de mii de români şi familiile lor le decontează”.
 
El arată că într-un singur an s-au înregistrat următoarele creşteri de preţuri în energie:
  •  la gaze: +24,6%
  •  la energie electrică: +20,5%
  •  la comustibili: +14,1%
  •  la alimente: +2,7%.
De asemenea, eurodeputatul social-democrat aminteşte că în noiembrie 2019, Ludovic Orban, prim-ministru la acea vreme, califica OUG 114 drept <un act normativ criminal, care creează probleme în sistemul bancar şi energie>, pledând pentru urgentarea desfiinţării acesteia.
 
„Cineva câştigă <big time> din cazinoul care a devenit piaţa energiei din România şi e sigur că nu românii sunt cei care câştigă: românii suportă, cu stoicism, nedreptele costuri ale liberalizării, iar 400.000 de consumatori vulnerabili şi familiile lor privesc cu spaimă cum temperatura din termometre coboară şi iarna bate la uşă. La doi ani de la instalarea „dreptei” la cârma ţării, constatăm că avem de-a face cu o guvernare care nu guvernează pentru români, ci pentru alţii, o guvernare a cărei agendă e configurată de dezideratul satisfacerii <jucătorilor> din piaţa energiei, nu de obiectivul protejării populaţiei în faţa creşterii asfixiante, complet nejustificate, a facturilor. Pentru <Supermanul>" de tinichea Cîţu & co., împovărarea şi întoarcerea pe dos a buzunarelor românilor este literă de lege”, conchide Benea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici