Evaluare Naţională 2019: O instituţie publică s-a autosesizat după ce elevii din Gorj au primit subiecte greşite

Avocatul Poporului a anunţat, luni, că s-a autosesizat din oficiu cu privire la situaţia elevilor Şcolii Gimnaziale Muşeteşti, judeţul Gorj, cărora le-au fost redactate greşit subiectele la Evaluarea Naţională, potrivit unui comunicat de presă.

611 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2019: O instituţie publică s-a autosesizat după ce elevii din Gorj au primit subiecte greşite

Evaluarea Naţională: O instituţie publică s-a autosesizat după ce elevii din Gorj au primit subiecte greşite

Acţiunea instituţiei vine în contextul în care presa locală a relat, la începutul lunii martie, că elevii de la şcoala Muşeteşti au primit subiectele greşite la Evaluarii Naţională, deoarece au fost încurcate. Mass-media locală notează că subiectele fuseseră aprobate de directorul şcolii şi de către comisia de examinare.

Cu toate acestea comisia i-a lăsat timp de trei ore pe elevi să rezolve subiectele greşite. Este vorba despre proba la limba română care au fost susţinute de elevii claselor a VII-a şi a VIII-a din cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici