Fără prea multe investiţii în sport politicienii români marchează reuşita lui David Popovici

Politicienii români au ţinut să marcheze, luni seara, performanţa înotătorului român David Popovici, care, la 17 ani, a câştigat proba masculină de 200 de metri liber, cu un timp impresionant de 1:43,21, un nou record mondial de juniori.

712 afișări
Imaginea articolului Fără prea multe investiţii în sport politicienii români marchează reuşita lui David Popovici

„David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a premierului NIcolae Ciucă.

Performanţa lui David Popovici a fost marcată şi de alţi membri ai Guvernului.

„Felicitări, David Popovici! Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de nataţie la 200 de metri liber. Primul care reuşeşte această uluitoare performanţă”, a scris ministrul de Interne, Lucian Bode, pe Facebook.

„Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanţă pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obţinut-o la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta: campion mondial în proba de 200 de metri liber şi record mondial de juniori doborât! Este primul înotător din istoria României care câştigă o medalie de aur la o competiţie de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să-l felicit şi să mă înclin în faţa acestei reuşite! Rezultatul său excepţional este o premieră pentru sportul românesc, David fiind primul înotător din ţara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Nataţie în bazin de 50 de metri pentru seniori. Elevii sunt o resursă continuă de potenţial şi talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanţele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul şcolar şi performerii României! Îi ţin pumnii lui David Popovici şi la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber! David, suntem alături de tine, iar românii îţi mulţumesc că îi reprezinţi cu cinste”, a notat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Înotătorul de doar 17 ani a câştigat proba masculină de 200 de metri liber, cu un timp impresionant de 1:43,21. Acesta este cel mai rapid timp din lume în această probă din 2012 încoace şi un nou record mondial de juniori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici