Fenechiu: Dosarele DNA în care sunt implicat sunt instrumentate la comanda PD-L

Deputatul liberal Relu Fenechiu a precizat, joi, că dosarele DNA la adresa sa sunt instrumentate la comanda PD-L, în contextul campaniei electorale, precizând că afacerile sale s-au desfăşurat în condiţii de transparenţă şi cu respectarea legislaţiei.

28 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Dosarele DNA în care sunt implicat sunt instrumentate la comanda PD-L

Fenechiu: Dosarele DNA în care sunt implicat sunt instrumentate la comanda PD-L (Imagine: Mediafax Foto)

Relu Fenechiu precizează că "ceea ce a prezentat DNA-ul până acum legat de "Afacerea Transformatorul" reprezintă de fapt o descriere a unei activităţi comerciale legale.

"Nu există nicio acuzaţie, doar vâltoare mediatică, aşa cum se doreşte în fapt. Nu există nicio intenţie în sensul justiţiei, ci doar cu scopul terfelirii imaginii unor persoane publice. Sunt conştient de rolul real, util societăţii, pe care mass-media îl are, însă din ce în ce mai multe trusturi de presă devin instrumente de linşaj mediatic", arată liderul PNL Iaşi, cerând instituţiilor media din România să fie atente la caracterul politic al dosarului care i se pregăteşte.

Relu Fenechiu menţionează că afacerea despre care s-a vorbit, în contextul "Afacerii Transformatorul", s-a desfăşurat în perioada 1996 - 2000.

"Între timp, unii dintre cei care sunt menţionaţi în dosar au devenit parlamentari şi miniştri, oameni politici care au făcut foarte mult bine pentru comunitatea pe care o reprezintă, lucru care deranjează şi afectează planul electoral al adversarilor. Acum suntem în 2008, în ajunul campaniei electorale şi se pare că a venit şi rândul lui Fenechiu să i se facă un dosar", mai spune acesta.

Fenechiu precizează că "toate afacerile SC FeneGrup SA s-au desfăşurat în condiţii de transparenţă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, lucrul pe care justiţia îl va demonstra, adăugând: "Numai să fie justiţie!"

Fenechiu mai declară că "sesizarea în acest caz a fost făcută de un cotidian din Iaşi, care este acuzat, la rândul lui, de şantaj la adresa unor oameni politici şi de afaceri din Iaşi".

"Îmi asum cele spuse acum şi anume că aceste dosare sunt instrumentate la comanda PD-L! Sunt singurele arme în campania electorală a unui partid fără doctrină, fără valori, fără identitate", mai menţionează Relu Fenechiu.

Fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, este cercetat de procurorii anticorupţie, alături de deputatul liberal Relu Fenechiu, pentru modul în care au fost achiziţionate transformatoare de la mai multe societăţi ieşene, informează surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici