Fifor, parlamentar PSD: Dascălii să revină la clase. Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educaţie

Parlamentarul PSD Mihai Fifor crede că a sosit vremea ca „dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial şi liceal”: „Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educaţie”.

257 afișări
Imaginea articolului Fifor, parlamentar PSD: Dascălii să revină la clase. Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educaţie

Fifor, parlamentar PSD: Dascălii să revină la clase. Protestul profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul elevilor la educaţie

Mihai Fifor susţine că PSD a respectat întotdeauna şi respectă dreptul constitutional la protest al profesorilor, însă consideră că există şi alte forme de protest prin care cadrele didactice îşi pot susţine cauza, fără a afecta interesele la fel de legitime ale părinţilor şi elevilor.

„De aceea credem că a sosit vremea ca dascălii să revină la clase, în special pentru elevii din anii terminali ai ciclurilor gimnazial şi liceal. Am pledat mereu pentru negocieri şi o vom face în continuare, depunând toate eforturile necesare pentru a ajunge la un acord rezonabil cu sindicatele din invăţământ”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

Acesta crede că este important ca ministrul Educaţiei să le explice liderilor sindicali că drepturile salariale pe care a vrut să le introducă în Legile educaţiei trebuie discutate într-o formă care să nu pună România în situaţia de a pierde bani europeni.

„Dacă s-ar fi legiferat în acest fel, acum ar fost compromis total un jalon important din PNRR, de 3 miliarde de euro, conform căruia toate salariile din sectorul bugetar trebuie să fie reglementate într-o lege unică a salarizării. Circumstanţele actuale dau dreptate PSD, mai ales că noi am insistat pentru o împărţire justă a resurselor de care dispune societatea românească, o decizie comună în Coaliţie privind taxa de solidaritate şi impozitarea progresivă putând restabili balanţa echităţii sociale şi, în acest fel, să asigure veniturile suplimentare necesare pentru Educaţie şi Sănătate”, a adăugat social-democratul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici