Video Firea despre acuzaţiile privind plagiatul lui Pandele: ''Un articolaş, o dezinformare marca PNL'' - VIDEO

Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a calificat joi acuzaţiile din presă privind plagiatul celui de-al doilea doctorat al soţului ei, Florentin Pandele, drept ''o nouă dezinformare marca PNL'', susţinând că ''este ca şi cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre media''.

3304 afișări

''Este vorba de o nouă dezinformare marca PNL. Azi dimineaţă mă sunau foştii colegi din presă să-mi spună că un domn deputat PNL care candidează la Voluntari sună presa şi roagă să fie mediatizat un articolaş de pe un site cu nişte lucruri total neadevărate despre soţul meu. Eu v-am mai spus că vă pot da şi numărul soţului, sunt lucruri total neadevărate, nu este real ce s-a scris acolo. Este exact ca şi cum l-ai acuza pe un jurnalist că şi-a plagiat o lucrare despre mass-media, exact aşa şi în acest articol. Soţul meu, aşa cum ştiţi, a finalizat studiile liceale militare, de asemenea Academia Navală de la Constanţa, iar doctoratul la care se face referire este tot din această zonă. Nu este vorba despre altceva. Repet, este ca şi cum i-ai contesta unui jurnalist o lucrare despre mass-media'', a declarat Firea.

Ea a susţinut că este vorba doar de lovituri de campanie.

''Aşa este campania electorală, sunt şi lovituri sub centură, sunt orchestrate de către contracandidaţii noştri, vom rezista pentru că deja bucureştenii şi nu numai ei au văzut despre ce este vorba: numai acuzaţii nefondate şi minciuni. Soţul meu a informat acest site că îi va acţiona în instanţa pentru că nimic din cele afirmate acolo nu este adevărat'', a concluzionat Firea.

Peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare semnată de primarul oraşului Voluntari, Florentin-Costel Pandele, şi susţinută la Universitatea Naţională de Apărare (UNAp) în 2008 este copiată grosolan din alte surse, scrie PressOne.

Este vorba despre cel de-al doilea doctorat al lui Florentin Pandele, după cel obţinut în noiembrie 2007 la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Conducătorul de doctorat de la UNAp a fost generalul de brigadă prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului Naţional de Apărare şi fost secretar de stat în Ministerul Apărării în mandatul lui Gabriel Oprea.

În teza cu titlul "România şi noile provocări generate de integrarea europeană" există zeci de pagini copiate din alte lucrări sau preluate pur şi simplu, fără ghilimele, din Strategia Naţională de Securitate dată publicităţii în aprilie 2006.

''Lucrarea are 201 pagini, dintre care 183 reprezintă conţinutul propriu-zis. (...) În finalul lucrării, doctorul Pandele a inserat o amplă bibliografie, care cuprinde articole în română, engleză, franceză şi germană, tratate şi lucrări, inclusiv Strategia de Securitate Naţională, fără a menţiona însă numărul paginilor de unde, eventual, a preluat informaţii. În corpul lucrării, procedura de citare este inexistentă. În mod straniu, Pandele foloseşte uneori ghilimele pentru denumiri ale instituţiilor din UE, precum Parlamentul European, dar absolut niciun citat nu este încadrat în conformitate cu procedurile academice. Totuşi, 49 de pagini din teza lui Florentin Pandele conţin note de subsol, care fac trimitere la diverse lucrări. Iniţial, la o verificare aleatorie a acestor surse, am constatat că autorul a copiat masiv din lucrările menţionate în baza paginilor. Ulterior, verificând şi părţile din teză care nu sunt "acoperite" de referinţe academice, am descoperit zeci de pagini preluate din alte documente, de cele mai multe ori fără nici o logică a textului. În esenţă, doctoratul primarului din Voluntari cuprinde fie însăilări de paragrafe copiate, fie pagini la rând preluate de la alţi autori'', arată PressOne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici