PNL Bucureşti: DNA ar trebui să extindă cercetarea şi la dosarele celorlalţi candidaţi

Procurorii ar trebui să extindă cercetarea şi la dosarele celorlalţi candidaţi la alegerile locale, precizează PNL Bucureşti după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a ridicat listele electorale ale candidatului PNL la funcţia de primar al sectorului 1, Alexandru Nazare.

311 afișări
Imaginea articolului PNL Bucureşti: DNA ar trebui să extindă cercetarea şi la dosarele celorlalţi candidaţi

PNL Bucureşti: DNA ar trebui să extindă cercetarea şi la dosarele celorlalţi candidaţi (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

''Referitor la acţiunea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de verificare a listelor de semnături pentru susţinerea candidaturilor, PNL Bucureşti consideră acest demers ca fiind normal având în vedere sesizările venite din partea societăţii civile. Mai mult, PNL Bucureşti susţine că această acţiune ar trebui extinsă şi la dosarele celorlalţi candidaţi, de la celelalte partide sau independenţi, înscrişi în cursa electorală din Bucureşti. Indiferent de culoarea politică a candidaţilor, instituţiile statului trebuie să vegheze la respectarea legii şi la buna desfăşurare a alegerilor locale'', se arată într-un comunicat de presă al PNL Bucureşti remis miercuri MEDIAFAX.

Liberalii subliniază că niciunuia dintre candidaţii PNL din Bucureşti nu îi revine vreo responsabilitate în ceea ce priveşte întocmirea listelor de semnături pentru susţinerea candidaturilor depuse la Birourile Electorale de circumscripţii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a ridicat, marţi, listele electorale ale candidatului PNL la funcţia de primar al Sectorului 1, Alexandru Nazare, dar şi documente de la Biroul Electoral Central şi al Sectorului 4, au declarat surse judiciare, pentru MEDIAFAX. Documentele au fost ridicate, marţi, în urma unei sesizări făcute de Iniţiativa România, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Candidatul PNL la primăria sectorului 1, Alexandru Nazare, a declarat că aşteaptă ''cu calm'' concluzia anchetatorilor în ceea ce priveşte listele de semnături, arătând că nu are nimic de ascuns şi mulţumind DNA pentru ''reacţia promptă''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici