Firea: S-a spus în CEx că cei care vor la prezidenţiale să aibă susţinerea unui număr de filiale

Gabriela Firea a declarat că au fost discuţii în CEx, vineri, însă propunerea nu a fost votată, ca cei care candidează la prezidenţiale să aibă susţinerea unui număr de organizaţii ale PSD, lucru care, în opinia ei, ar fi dăunător situaţiei actuale a partidului.

338 afișări
Imaginea articolului Firea: S-a spus în CEx că cei care vor la prezidenţiale să aibă susţinerea unui număr de filiale

Firea: S-a spus în CEx că cei care vor la prezidenţiale să aibă susţinerea unui număr de filiale

„S-a spus în cadrul CEx, dar nu s-a votat, doar s-a deschis o temă că ar trebui ca BPN şi pe urmă bineînţeles CEx să valideze ce a propus şi votat BPN, pentru a evita situaţiile în care, alături de lideri marcanţi şi cu poziţii fruntaşe acum în partid să se evite situaţia în care se poate înscrie orice membru din orice organizaţie de comună sau oraş mic. Atunci să fie nişte condiţii de genul, s-a oferit acest exemplu, ca toţi candidaţii să aibă susţinerea unui număr de organizaţii judeţene, se va spune ori trei, patru sau cinci. Probabil va începe, cred eu, exact lucrul care mi se pare dăunător pentru imaginea noastră şi pentru situaţia în care suntem, o întrecere între organizaţii cui să îi dăm susţinerea. Aici cred eu că nu este foarte bine”, a afirmat Gabriela Firea, vineri la TVR 1, întrebată cum de poate orice membru al PSD să candideze la prezidenţiale.

Preşedintele interimar al PSD Bucureşti a adăugat că în Biroul Permanent Naţional de luni, partidul va stabili cadrul tehnic, criteriile şi condiţiile pentru Congresul din 29 iunie.

„Într-o zi sau într-o jumătate de zi se vor aduce modificările la statut şi pe urmă se va alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general, cei care sunt interimari acum. Alegerea va avea loc prin delegaţi şi nu de către toţi membri de partid. Luni la ora 11.00 a fost convocat şedinţa BPN în care se vor lua deciziile (va fi creat cadrul tehnic - n.r.). Vor fi stabilite condiţiile, criteriile”, a completat Firea.

În Comitetul Executiv de vineri social-democraţii au decis organizarea Congresului extraordinar al PSD. Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Marcel Ciolacu au votat împotriva organizării reuniunii la această dată.

De asemenea, Paul Stănescu a demisionat din funcţia de preşedinte executiv interimar al partidului, invocând motive personale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici