Florin Cîţu: "Doar guvernarea de dreapta mai poate salva economia!". Fostul premier liberal acuză PSD de creşterea ratelor şi supraimpozitarea muncii

  • Florin Cîţu scrie pe Facebook că guvernarea sa liberală a fost performantă în comparaţie cu guvernarea de coaliţie dintre PNL şi PSD, condusă de Nicolae Ciucă.
  • Fostul premier liberal acuză PSD, în mod special, pentru că a contribuit la creşterea ratelor, creşterea ROBOR, supraimpozitarea muncii şi creşterea preţurilor.
  • PSD a controlat Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei şi Ministerul Muncii în ultimele 19 luni.
  • Florin Cîţu şi Dan Vîlceanu au fost singurii naţional-liberali care au votat împotriva guvernului de coaliţie PSD-PNL.
770 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: "Doar guvernarea de dreapta mai poate salva economia!". Fostul premier liberal acuză PSD de creşterea ratelor şi supraimpozitarea muncii

Florin Cîţu, Facebook

Doar guvernarea de dreapta mai poate salva economia! #maibinefarapsd #forumuldedreapta #RomaniiTrebuieSaStie, a scris fostul premier, fostul ministrul al Finanţelor şi fost lider al Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, pe Facebook. 

Florin Cîţu a dezvăluit că "PSD a distrus industria românească", că în aprilie 2023, producţia industrială s-a prăbuşit. 

"A scăzut cu -17,3% faţă de luna precedentă şi cu -7,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut", a remarcat Florin Cîţu, fost ministru liberal al Finanţelor.

Fostul premier a criticat PSD şi pentru că "a suprataxat munca românilor", pe când guvernarea sa "a scăzut impozitul pe dividente cu 5%, iar PSD a crescut impozitul cu 8%". De asemenea, susţine că PSD a suprataxat contractele Part-Time. 

Cîţu susţine că ROBOR era 1,8% în 2021, iar acum, în 2023, a ajuns la 8,2%. "Ratele românilor s-au triplat", scrie Cîţu. 

"Rata medie a inflaţiei era de 3,6% în 2021, iar în 2023, a ajuns la 15,3%". 

Fostul premier a mai scris că guvernarea sa a asigurat 95 miliarde de euro pentru toţi românii, prin PNRR (30 miliarde de dolari) şi Anghel Saligny , şi fonduri europene, pe când PSD a oferit doar "taxe mari, preţuri uriaşe şi austeritate". 

Florin Cîţu, cel de-al 69-lea premier al României între 2020 şi 2021, şi Dan Vîlceanu, fostul ministru al Finanţelor, Transportului şi Investiţiilor Europene între 2020 şi 2022, au votat împotriva guvernului de coaliţie PSD-PNL. 

 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici