Florin Jianu, avizat favorabil în comisii ca ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism

Comisiile parlamentare economice, de industrii şi privatizare au avizat favorabil, marţi, candidatura lui Florin Nicolae Jianu pentru postul de ministru delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, acesta obţinând 28 de voturi "pentru", 9 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

454 afișări
Imaginea articolului Florin Jianu, avizat favorabil în comisii ca ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism

Florin Jianu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Jianu a susţinut în cadrul audierilor că este propus pentru această poziţie ca ministru tehnocrat susţinut de premierul Victor Ponta.

"O să încerc pe cât posibil ca măsurile şi propunerile pentru mediul de afaceri să nu aducă costuri suplimentare ţării. În general, politica pe care mă bazez este aceea de modele de bună practică, de modele care îşi arată eficacitatea fie într-o ţară sau în alta, dar şi în România", a spus Jianu.

El a susţinut că vrea să extindă măsura luată deja în cazul întreprinzătorilor debutanţi şi pentru alte "categorii sociale".

"Acesta este unul dintre punctele nevralgice pe care România le are, nu stăm foarte bine la numărul de IMM-uri la mia de locuitori, suntem undeva la jumătatea mediei europene, şi cred că una dintre provocările mandatului meu va fi aceea de a creşte acest număr", a mai afirmat ministrul propus pentru IMM-uri.

În urma întrebărilor adresate de parlamentari, Jianu a susţinut că "impozitul forfetar e bun în măsura în care unii dintre actorii economici nu plătesc deloc statului, iar alţii plătesc în mod corect şi cinstit". "Dacă el este inclusiv în mod sănătos şi reuşim să reducem povara pentru cei care plătesc şi lucrează în mod cinstit, el îşi va arăta efectele", a afirmat ministrul delegat propus pentru IMM-uri.

"Dacă vorbim de taxe în România, eu vă spun din expertiza mea europeană că România, în ceea ce priveşte impozitul pe venit sau impozitul pe profit, se situează la o limită inferioară la nivel european. Dacă mergeţi în ţările nordice, o să vedeţi impozitare acolo, e adevărat că şi productivitatea este un pic mai mare, şi aici cred că ar trebui să lucrăm mai mult", a mai declarat Jianu.

Totodată, el a susţinut că metodologia aplicată programului de minimis adresat IMM-urilor ar putea fi aplicată şi pentru alocarea de fonduri europene.

"Programul de minimis sperăm noi că va fi un real succes, aşa cum sunt şi programele naţionale, pentru că totul este digitalizat, nu intervine funcţionarul în niciun moment în traiectul unui proiect şi de ce nu să aplicăm această metodologie naţională de real succes şi către fondurile europene, putem pune la dispoziţie experienţa noastră", a explicat Jianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici