Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, modificat prin ordonanţă de urgenţă. Dăncilă: În doar 20 de zile au fost depuse 1.000 de cereri finanţare

Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care va extinde Fondul de Dezvoltare şi Investiţii şi care prevede simplificarea procedurilor, plus introducerea unui mecanism pentru fondurile sau societăţile de investiţii care vor să participe în parteneriat public-privat.

693 afișări
Imaginea articolului Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, modificat prin ordonanţă de urgenţă. Dăncilă: În doar 20 de zile au fost depuse 1.000 de cereri finanţare

Viorica Dăncilă anunţă o nouă ordonanţă a Guvernului PSD-ALDE: Modificări privind Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

„În şedinţa de Guvern de astăzi îmbunătăţim funcţionarea fondului de dezvoltare şi investiţii, preluând propuneri venite din teritoriu. Fac precizarea că acest instrument este unul deosebit de apreciat în doar 20 de zile au fost depuse aproximativ 1.000 de cereri de finanţare. Extindem acest program astfel încât să finalizăm şi construcţia şi amenajarea spaţiilor de depozitare şi păstrarea produselor agricole, o măsură aşteptată de fermieri care au nevoie de sprijin pentru valorificarea produselor. Pentru că România are nevoie de infrastructură modernă includem în domeniul prioritar principal al fondului şi finanţarea investiţiilor pentru realizarea aeroporturilor. Totodată simplificăm procedura de solicitare a finanţării pentru că ne dorim mai multă eficienţă în realizarea proiectelor. În acest sens eliminăm autorizaţia de construcţie din lista documentelor necesare la depunerea dosarului de solicitare a finanţării. Pentru a nu exista confuzii fac precizarea că acest document va fi în continuare obligatoriu pentru începerea lucrărilor de construcţie”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Pentru a finanţa cât mai multe proiecte, vor fi eligibile şi alte cheltuieli cum ar fi cele cu utilităţile, cele de proiectare, studiile de fezabilitate sau expertizele tehnice. Aşa cum am mai subliniat, 2019 este pentru guvern anul investiţiilor pe care dorim să le realizăm atât din fonduri de la buget, fonduri europene cât şi prin finanţare privată. În acest scop reglementăm modul de implicare a fondurilor sau societăţilor de investiţii, inclusiv a fondului de pensie administrate privat care doresc să participe în parteneriat public privat la realizarea proiectelor strategice”, a completat premierul.

Ea a adăugat actul normativ prevede şi instituirea unui mecanism pentru simplificarea procedurilor penru fondurile sau societăţile de investiţii, astfel încât acestea să poată participa la proiecte în regim de parteneriat public-privat.

„Am avut discuţii cu fondurile internaţionale de investiţii care au un mare interes pentru a finanţa astfel de proiecte. Instituim un mecanism simplu prin care fondurile sau societăţile de investiţii vor transmite Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză scrisori de intenţie cu privire la finanţarea unor proiecte până la aprobarea studiului de fundamentare. Prin aceste modificări vom asigura surse financiare suplimentare, pentru realizarea proiectelor în parteneriat public privat”, a completat şeful Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici