Fost premier, despre pierderea de votanţi suferită de PSD: Partidul a pierdut în 3 ani 60% din votanţi. Nu mai are forţă

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, duminică, la Timişoara, că PSD a pierdut în trei ani aproximativ 60% dintre votanţi şi că această cădere este generată în primul rând „de greşeli personale, de greşeli de management, de autism politic şi de orbire strategică”.

2087 afișări
Imaginea articolului Fost premier, despre pierderea de votanţi suferită de PSD: Partidul a pierdut în 3 ani 60% din votanţi. Nu mai are forţă

Fost premier, despre pierderea de votanţi suferită de PSD

Fostul premier Sorin Grindeanu a spus, la Conferinţa de alegeri a PSD Timiş, că partidul nu mai are forţă şi că a pierdut mulţi votanţi în ultimii trei ani.

„Din punctul meu de vedere, PSD-ul a fost adus într-o situaţie dificilă. Nu mai avem forţă, în aproximativ 3 ani am pierdut aproximativ 60% din votanţi. Începem să nu mai contăm în lupta politică decât prin majoritatea parlamentară, dar este tot mai greu să menţinem acest echilibru. Prietenul meu, Marcel, face eforturi supraomeneşti pentru asta şi îi datorăm destul de mult în acest moment pentru modul în care a gestionat lucrurile în Parlament. Această cădere nu este generată de forţe ale evoluţiei istorice, este generată în primul rând de greşeli personale, de greşeli de management, de autism politic şi de orbire strategică. Am guvernat cu creştere economică, am avut resurse destule, am făcut multe lucruri bune. În plus, nu am avut o opoziţie puternică, sigur, am avut un adversar, pe Klaus Iohannis, dar asta nu justifică această cădere. Trebuie o analiză cinstită, corectă şi pentru prima dată o analiză care să aibă urmări serioase asupra organizării partidului”, a apus Sorin Grindeanu.

El susţine însă că nu se poate da vina pe un singur om şi că Liviu Dragnea „a avut greşelile lui, dar a făcut şi lucruri buine pentru partid”.

„Dacă am constatat că am făcut praf partidul în 3 ani, urgenţa este să facem altceva, să căutăm să eliminăm cauzele. Nu putem să nu vorbim despre vinovăţii, dar nu are rost să rămânem în această fază deoarece unul din mecanismele cele mai importante prin care un singur om a răspuns de partid timp de aproximativ trei ani a fost răspândirea neîncrederii între noi, a fost ca un virus şi ne vom lupta mult să eliminăm acest virus. Vom reuşi, dacă vom construi mecanisme corecte şi transparente de decizie, de racolare a resurselor şi selecţie a oamenilor care ne reprezintă. Dar nu putem da vina pe un singur om. Liviu Dragnea a avut greşelile lui, dar a făcut şi lucruri buine pentru partid, în faza de creştere de după desfiinţarea USL. Mie mi se pare că mult grav a fost altceva, a fost tăcerea vinovată a majorităţii dintre noi. Şi acele majorităţi tranzacţionate în care mulţi dintre noi am adus în guvernele care s-au succedat oameni îndoielnici, fără experienţă şi care au adus grave prejudicii de imagine partidului. Cei mai mulţi îşi dădeau seama că nu e corect ceea ce se întâmplă, dar pentru interese punctuale sau de frică nu au acţionat. Când unii au încercat să se revolte, în general au fost trădaţi de ceilalţi. Nu merităm niciunul dintre noi medalii, deoarece nu am reuşit să readucem normalitatea în PSD, iar după plecarea forţată a lui Liviu Dragnea, deriva partidului a continuat”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Acesta a participat la Conferinţa de alegeri a PSD Timiş, alături de liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi de secretarul general Paul Stănescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici