Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD/ Codrin Ştefănescu: A plecat la un partiduleţ foarte mic

Fostul premier Mihai Tudose a anunţat marţi că se înscrie în PRO România, afirmând că a constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a PSD a înlocuit agenda publică cu agende personale.

10344 afișări
Imaginea articolului Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD/ Codrin Ştefănescu: A plecat la un partiduleţ foarte mic

Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD. Partidul în care s-a înscris

”Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei şi României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtăşesc aceleaşi valori, echipei PRO România şi voi rămâne omul, brăileanul şi românul pe care îl ştiţi. (...) Acum 27 de ani am intrat în politică din dorinţa de a face ceva pentru Brăila şi pentru România. 27 de ani am fost membru PSD şi nu am precupeţit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar şi în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranţa că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranţă a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog şi dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

El susţine că orice încercare de democratizare a deciziilor politice din PSD este sortită eşecului.

”Cred cu tărie că priorităţile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale şi sistemul de sănătate, şcoli şi educaţie, infrastructură şi reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Şi da, şi despre justiţie. Dar despre o justiţie corectă şi pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” ... Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar şi cu oameni neimplicaţi politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara. Dacă gestul meu va fi înţeles şi va duce la îmbunătăţirea lucrurilor în PSD m-aş bucura sincer”, a adăugat Tudose.

Codrin Ştefănescu: Tudose a plecat la un partiduleţ foarte mic

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că liderii partidului se aşteptau la demisia lui Mihai Tudose, care a plecat la ”un partiduleţ foarte mic” şi că gestul acestuia nu va afecta procentul PSD în judeţul Brăila.

”Ne aşteptam la demisia fostului nostru coleg Mihai Tudose, care ne-a transmis că este vechi în partid, dar în rest nu am înţeles motivele demisiei sale. Am înţeles însă că PSD de-a lungyul timpului l-a sprijinit pe Mihai Tudose să ajungă în Parlament de trei ori, PSD l-a sprijint pe Mihai Tudose să fie de două ori ministru în guvernele PSD şi o dată prim-ministru. Am înţeles că aşa ne răsplăteşte pe noi, colegii lui, trecând la un partiduleţ foarte mic, al cărui conducător, la rândul lui, ne-a trăfat şi el”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Ştefănescu.

El a ţinut să le transmită un mesaj social-democraţilor din Brăila.

”Vreau să transmit colegilor mei din PSD Brăila, primarilor, vicveprimarilor, consilierilor judeţeni, municipali, preşedinţilor de organizaţii locale, de la tineret, femei şi pensionari, că partidul merge mai deprtae. Vom recupera foarte repede această pierdere. Nu ne va afecta cu nimic la procentul PSD în judeţul Brăila, iar eu personal voi veni cât de curând, ne vom întâlni cu toţii şi vom găsi soluţia cea mai bună de conducere în acest sens”, a adăugat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici