Fostul primar din Slatina a fost adus în ţară. Gorghiu: Se face justiţie până la capăt

Fostul primar din Slatina, Minel Florin Prina, urmărit internaţional, a fost adus în ţară. Numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000, a anunţat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

487 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Slatina a fost adus în ţară. Gorghiu: Se face justiţie până la capăt

„Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în ţară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova. Era ultimul fugar dintre condamnaţii în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare. Şi în acest dosar, se face justiţie până la capăt!”, susţine Alina Gorghiu.

Ea a mulţumit autorităţilor din Italia pentru cooperarea judiciară bună şi spune că, anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduşi numai din această ţară.

„În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000. Dintre aceştia, peste 700 sunt fugari condamnaţi de instanţele româneşti. O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetăţeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în ţară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele româneşti sunt condiţii preferabile celor din alte ţări. Fugarii care invocă condiţiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informaţii false”, mai spune ministrul Justiţiei.

Anterior, IGPR a anunţat că, în cursul nopţii de miercuri spre joi, un bărbat de 50 de ani, urmărit internaţional, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor, a fost adus în ţară, de către o escortă a poliţei.

Bărbatul a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare de către Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici