Franţa îi conferă Ordinul Legiunii de Onoare lui Teodor Baconschi

Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, îi va conferi, vineri, ministrului român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Comandor.

96 afișări
Imaginea articolului Franţa îi conferă Ordinul Legiunii de Onoare lui Teodor Baconschi

Franţa îi conferă Ordinul Legiunii de Onoare lui Teodor Baconschi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ceremonia de decorare va avea loc, vineri, la ora 18.30, la reşedinţa Ambasadorului Franţei, informează misiunea diplomatică.

Teodor Baconschi a fost, în perioada septembrie 2007 - decembrie 2009, ambasador al României la Paris.

Conform MAE român, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a semnat decretul de conferire a ordinului Legiunii de Onoare la 16 august, în urma propunerii înaintate anterior de ministrul de Externe, Bernard Kouchner.

Ordinul Naţional al Legiunii de Onoare reprezintă cea mai înaltă distincţie franceză, care recompensează meritele semnificative, civile sau militare, faţă de naţiune. Ordinul a fost creat pe baza unei legi semnate de Napoleon Bonaparte, la 19 mai 1802. Ordinul cuprinde 3 grade (Cavaler, Ofiţer, Comandor) şi 2 demnităţi (în grad de "Mare Ofiţer", în grad de "Mare Cruce").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici