Gabriel Vlase ar putea prelua şefia comisiei SIE – surse

Deputatul PSD Gabriel Vlase va fi nominalizat de PSD pentru a prelua preşedinţia comisiei parlamentare de control al activităţii Serviciului de Informaţii Externe, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

93 afișări
Imaginea articolului Gabriel Vlase ar putea prelua şefia comisiei SIE – surse

Gabriel Vlase ar putea prelua şefia comisiei SIE (Imagine: www.cdep.ro)

Deputatul Gabriel Vlase este principala opţiune a PSD pentru a prelua funcţia de preşedinte al Comisiei de supraveghere a activităţii Serviciului de Informaţii Externe (SIE), nominalizarea lui oficială urmând să aibă loc miercuri dimineaţa, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD.

PSD şi PDL au negociat, luni seara, funcţiile de conducere în mai multe comisii ale Parlamentului, agreând ca PDL să nominalizeze preşedintele comisiei de supraveghere a activităţii Serviciului Român de Informaţii, iar PSD să nominalizeze preşedintele comisiei de supraveghere a activităţii SIE.

Sursele citate au mai arătat că Vlase are acordul principalilor lideri ai PSD, votul din cadrul şedinţei grupurilor PSD fiind mai mult o formalitate oficială.

Gabriel Petru Vlase a deţinut, în perioada 2001-2004, funcţia de subprefect de Bacău.

Camerele reunite ale Parlamentului se întrunesc, miercuri, pentru a vota propunerile partidelor în ceea ce priveşte funcţiile de conducere în mai multe comisii parlamentare, printre care şi cele de supraveghere a activităţii SIE, respectiv SRI.

Potrivit unor surse parlamentare, citate de MEDIAFAX, şefia comisiei SRI din Parlament va fi preluată în noua legislatură de democrat-liberalul Cezar Preda.

Citeşte şi:

Cezar Preda va fi preşedintele comisiei SRI din Parlament- surse

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici