Gabriela Firea, la întâlnirea cu alegătorii: Când sunt dată afară pe uşă, intru pe fereastră

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit, vineri, cu alegătorii din Sectorul 2, spunându-le acestora că va găsi soluţii pentru a le reduce factura la întreţinere şi că atunci când este dată afară pe uşă, intră şi pe geam să rezolve o problemă.

420 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, la întâlnirea cu alegătorii: Când sunt dată afară pe uşă, intru pe fereastră

Gabriela Firea, la întâlnirea cu alegătorii: Când sunt dată afară pe uşă, intru pe fereastră (Imagine Razvan Chrita / Mediafax Foto)

“Deşi există probleme diferite în zonele Bucureştiului sunt totuşi şi câteva care au un numitor comun, spre exemplu, problema cea mai mare a bucureştenilor (…) se referă la faptul că au sentimentul şi dovezile că plătesc mai mult la întreţinere decât ar fi justificat. Primarul atât cel general, cât şi cel de sector (…) pot să aibă întâlniri permanente pentru a corecta anumite probleme care intervin. Mai mult decât atât, sunt un om de dialog şi împreună cu asociaţiile de proprietar putem să găsim soluţii pentru a reduce factura la întreţinere”, le-a spus candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, celor câteva zeci de alegători veniţi să o întâlnească.

Gabriela Firea a susţinut că “imediat, după 6 iunie,” problema apei calde şi a căldurii va trebui rezolvată, afirmând că ELCEN şi RADET ar trebui să funcţioneze “sinergic”, pentru a se putea implementa un plan de redresare şi modernizare a reţelelor.

“Sunt cartiere la care căldura şi apa caldă vin de foarte departe, de la 25 de km, acest lucru nu mai poate continua”, a susţinut Firea.

Candidatul PSD la fotoliul de primar al Capitalei le-a spus oamenilor că nu a venit să facă promisiuni, ci să le spună că este cea pe care o cunosc, când este dată afară pe uşă, intră pe geam.

“Eu nu am venit aici să vă fac promisiuni. Eu am venit să vă spun că sunt cea pe care o cunoaşteţi. Pe mine dacă mă dă cineva afară pe uşă, eu intru pe geam. Vă garantez că vă voi reprezenta cu cinste pentru a reduce preţul şi costul vieţii şi costurile la întreţinere”, a spus social-democrata.

Firea le-a spus alegătorilor că sunt “în acest moment aproape 200 de milioane de euro, bani care vin în orice moment de la UE, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea, redimensionarea şi modernizarea reţelei de termoficare”, stabiliţi prin memorandumul semnat de Guvernul Ponta cu UE, criticând CGMB că nu a depus aplicaţia pentru a primi aceşti bani.

“Fata de la Bucur Obor”, aşa cum a susţinut recent că era numită, le-a mai spus alegătorilor că vechile conducte de dinainte de 1989 trebuie schimbate cu unele preizolate şi că asta le-ar reduce preţul facturilor la întreţinere.

Cetăţenilor nemulţumiţi de şantierele din Capitală, Firea le-a spus că “lucrările în Bucureşti vor fi coordonate după un fir logic, cu inteligenţă şi profesionalism”.

“Putem face acest lucru prin implicare şi dialog cu reprezentanţii seriviciilor şi companiilor multinaţionale multe dintre ele care furnizează apă, electricitate, gaze”, a spus Firea.

Candidatul PSD la primăria Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, le-a vorbit alegătorilor despre prietenia sa cu Firea.

“Noi fiind şi prieteni o să ne înţelegem foarte bine şi o să facem tot posibilul să rezolvăm această problemă cu factura la energie termică integral”, a spus Firea.

Oamenii i s-au plâns Gabrielei Firea şi au îndemnat-o să le asculte nemulţumirile şi să vină la faţa locului, să discute “concret”, consilierii social-democratei notând în agende numere de telefon şi adresele locurilor în care au fost indicate probleme.

Cetăţenilor care s-au plâns că stau la etajul 10 şi că apa caldă ajunge greu la ei, Firea le-a povestit că şi ea a locuit în Sectorul 2, la Bucur Obor, tot la etajul 10, îndemnând-o pe inginera de la RADET care o însoţea să discute cu cei care au ridicat problema.

“Doamnă scumpă, nu vă doresc să staţi la etajul 10”, i-a spus bărbatul inginerei de la RADET, nemulţumit de răspunsul acesteia.

“Este inadmisibil că după atâţia ani nu s-au găsit soluţii pentru trafic, pentru termoficare am ajuns să vorbim noi în 2016 despre această problemă care putea fi lesne rezolvată cu mulţi ani în urmă şi despre relaţia cu toţi furnizorii de utilităţi pentru că facturile ar putea să fie mai mici printr-o bună colaborare şi prin urmărirea contractelor care au fost semnate”, a criticat Firea situaţia din Bucureşti.

De cum a intrat pe stradă, Gabriela Firea a fost strigată de la balcon de o femeie nemulţumită că organizatorii nu i-au răspuns la întrebări.

“Făceţi-ne şi nouă cu mâna, doamna Gabriela! Am întrebat când veniţi, dar mi-au întors capul”, i-a spus femeia Gabrielei Firea care s-a îndrepat spre balcon şi a rugat-o “să ia o bluză” şi să coboare.

Femeia a coborât, de la etajul doi, ţinând în braţe un băieţel de vreo 7 ani, cu un picior în ghips pe care Firea, povestindu-i că şi unul dintre băieţii săi s-a ales cu câteva copci după o căzătură.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a chemat-o pe Firea să discute “concret” cum se face anveloparea blocurilor, exprimându-şi nemulţumirea faţă de şantierul în care a fos transformat blocul său.

“Domnişoară, doamnă. Veniţi şi discutăm la concret cum se face. Veniţi până joi că joi sunt plecat la spital. () Vedeţi că sunt militar”, i-a spus un bărbat candidatului PSD la Primăria Capitalei.

“Păi, îmi plac militarii că eu sunt măritată cu un militar şi sunt oameni serioşi, ăştia, militarii”, i-a spus Firea bărbatului în vârstă de 60 de ani.

Bărbatul i-a mai spus Gabrielei Firea că dacă nu dă înapoi în procesul pe care i l-a intentat fostului preşedinte Traian Băsescu, o va vota. “(…) dacă rezolvaţi treaba asta (să câştige procesul cu Traian Băsescu-n.r.), vă spun vă votez eu şi eu votez greu”, i-a promis bărbatul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici