Gândul: Strategii americani au recomandat PSD ca Geoană să recupereze decalajul faţă de partid

Strategii americani ai Benenson Strategy Group le-au recomandat liderilor PSD ca Mircea Geoană să recupereze decalajul pe care, conform sondajelor, îl are faţă de partid, o strategie electorală bazată pe aspecte economice şi folosirea lui Iliescu şi Năstase ca purtători de mesaj la TV, scrie Gândul.

29 afișări
Imaginea articolului Gândul: Strategii americani au recomandat PSD ca Geoană să recupereze decalajul faţă de partid

Gândul: Strategii americani au recomandat PSD ca Geoană să recupereze decalajul faţă de partid (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Geoană trebuie să recupereze decalajul de 6 procente pe care îl are faţă de PSD ca să reuşească să-l depăşească pe Traian Băsescu în cursa pentru alegerile prezidenţiale, informează cotidianul citat, adăugând că aceasta a fost indicaţia pe care liderii social-democraţi au primit-o de la strategii americani ai Benenson Strategy Group, luni seară, într-o şedinţă de campanie, în Kiseleff.

Consilierii străini au prezentat conducerii pesediste datele unui sondaj de opinie realizat de CURS, dar cu întrebările cerute de Benenson Strategy Group, precizează Gândul.

Potrivit unor surse din PSD, la discuţii, reprezentanţii firmei de consultanţă au insistat, pe lângă problema procentelor pe care le-ar obţine candidaţii pentru Cotroceni, pe necesitatea elaborării unei strategii electorale care să plece de la aspectele economice.

"Va trebui să renunţăm la a mai face promisiuni mari în campanie, deoarece sondajul relevă faptul că românii acceptă doar promisiuni mici, cu posibilităţi de găsire a unor soluţii", au spus sursele citate, menţionând o parte a propunerilor făcute în urma prezentării studiului sociologic.

"Strategii americani ne-au spus că trebuie să conturăm oferta politică plecând de la aceste date. Viorel Hrebenciuc a primit sarcina ca, până miercurea viitoare, folosind datele din acest sondaj, să realizeze strategia de campanie", au declarat, pentru "Gândul", surse din conducerea PSD.

Acestea au mai precizat şi că Liviu Dragnea va trebui să realizeze cât mai repede un grafic de întâlniri cu filialele partidului şi să elaboreze o serie de măsuri organizatorice pentru aceştia în perspectiva campaniei.

Potrivit ziarului "Gândul", Liviu Dragnea a mai primit misiunea de a organiza cât mai repede Congresul pentru lansarea candidaturii lui Mircea Geoană.

Conform surselor citate, conducerea PSD se grăbeşte din cauza zvonurilor apărute pe piaţă, în ultima vreme, care dau ca sigură candidatura primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Preşedinţie din partea PSD.

"Trebuie să organizăm repede acest Congres pentru că deja în filiale lumea se întreabă «Şi dacă va candida, totuşi, Oprescu?» Trebuie să lămurim cât mai rapid acest lucru", au declarat aceleaşi surse.

Alte indicaţii primite de la strategi s-au referit la organizarea cât mai bună a activităţii în secţiile de votare şi la folosirea în campanie a altor purtători de mesaj în emisiunile TV decât Nicolae Bănicioiu şi Robert Negoiţă, cum ar fi Ion Iliescu şi Adrian Năstase, scrie Gândul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici