Geoană: Acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, miercuri, în cadrul ceremoniei de învestire în funcţie a lui Liviu Dragnea că "acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi", şi a precizat că Dragnea nu este "un ministru PSD" ci un ministru al Guvernului României.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi

Geoană: Acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi (Imagine: Mediafax Foto)

"Vreau să vă asigur că acest carusel al numirilor la Interne se încheie astăzi", a spus Mircea Geoană în deschiderea discursului din cadrul ceremoniei de instalare în funcţie a lui Liviu Dragnea, adăugând că îi urează acestuia putere de muncă.

Preşedintele Senatului a precizat că Dragnea este "primul ministru de Interne care provine dintr-o funcţie locală, şi "acest mesaj simbolic arată că România trebuie să meargă mai departe".

În replică, Liviu Dragnea a ţinut să menţioneze, la finalul discursului liderului PSD, că a mai fost un ministru al Administraţiei şi Internelor foarte bun, Ioan Rus, care a venit tot din adminsitraţia locală.

Geoană a mai arătat în discursul său că, deşi reprezintă un partid din cele două care formează coaliţia de guvernare, noul minstru de Interne nu mai este "un ministru PSD" ci este "un ministru în Guvernul României", care are obligaţia să conlucreze cu preşedintele ţării, cu autorităţile locale, cu Parlamentul.

Preşedintele PSD a ţinut să asigure că, cel puţin din partea Parlamentului, se vor asigura toate condiţiile ca factorul politic să nu interfereze în privinţa numirilor în funcţii la acest minister.

"Vom asigura echilibrul politic şi vom face ca profesioniştii să îşi facă datoria", a mai spus Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Liviu Dragnea a depus jurământul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici