Geoană: Apelul la unitate, iniţiativă individuală pentru care s-a dorit întâi informarea presei

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a precizat, marţi, că apelul la unitate care a circulat la întâlnirea grupurilor parlamentare ale PSD a reprezentat o iniţiativă individuală, care nu a fost adusă la cunoştinţa conducerii partidului în cadrul şedinţei.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Apelul la unitate, iniţiativă individuală pentru care s-a dorit întâi informarea presei

Geoană: Apelul la unitate, iniţiativă individuală pentru care s-a dorit întâi informarea presei

"Nu ştiu câte semnături s-au strâns, dar (apelul la unitate - n.r.) nu a fost ridicat sub nicio formă în întâlnirea grupurilor noastre. Deci, bănuiesc că este o iniţiativă individuală, care nu a fost adusă la cunoştinţa grupurilor noastre sau conducerii partidului", a arătat Geoană.

El a precizat că, probabil, "s-a dorit" întâi informarea presei asupra acestui apel şi după aceea informarea grupurilor parlamentare.

"Este apelul la unitate pe care îl fac toţi membrii noştri de partid şi pe care îl face şi conducerea partidului către restul conducerii de partid de ceva timp. Cred că este doar un demers care nu face decât să confirme nevoia de a strânge rândurile într-un an electoral", a comentat liderul social-democrat iniţiativa de a pune în circulaţie un astfel de apel la întrunirea grupurilor parlamentare ale PSD.

Întrebat dacă a semnat un apel la unitatea partidului, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a arătat că nu ştie despre ce este vorba, dar a sugerat că, verbal, toţi parlamentarii PSD s-au pronunţat în acest sens.

Surse social-democrate au precizat, pentru MEDIAFAX, că apelul la unitate pus în circulaţie la întrunirea grupurilor parlamentare nu a beneficiat, la şedinţa de marţi, de multe semnături, fiind strânse în jur de 20.

Sursele respective au arătat, totodată, că iniţiatorii apelului respectiv au decis să aştepte până săptămâna viitoare pentru a strânge mai multe semnături, astfel încât apelul să beneficieze de o susţinere consistentă în rândul parlamentarilor PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici