Geoană: Ar fi bani de pensii dacă Videanu nu ar fura, iar Tăriceanu şi Băsescu nu ar avea avioane noi

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Brăila, că majorarea pensiilor ar fi posibilă de la 1 iunie, dacă parte din buget nu ar merge către modernizarea flotei aviatice a premierului şi preşedintelui, iar dacă primarul Capitalei, Adriean Videanu, nu ar fura bani montând borduri.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: Ar fi bani de pensii dacă Videanu nu ar fura, iar Tăriceanu şi Băsescu nu ar avea avioane noi

Geoană: Ar fi bani de pensii dacă Videanu nu ar fura, iar Tăriceanu şi Băsescu nu ar avea avioane noi (Imagine: Mediafax Foto)

Aflat la lansarea candidaţilor la alegerile locale din Brăila, liderul social-democraţilor a spus că ar fi suficiente fonduri pentru majorarea veniturilor pensionarilor, dar că acestea sunt direcţionate către "acoliţii" primarului general al Bucureştiului sau către dotarea flotei aviatice premierului şi a preşedintelui României.

"Ştiţi cât costă devansarea majorării pensiilor cu un trimestru, să spunem că de la 1 ianuarie 2009 la 1 octombrie 2008? 0,3% din PIB, ceea ce înseamnă o sută şi ceva de milioane de euro. Ştiţi de unde se pot obţine banii ăştia? Vă dau eu o soluţie foarte simplă: şi preşedintele Băsescu, şi premierul Tăriceanu au comandat modernizarea a avioanelor Airbus ce au fost în flota Tarom ca să aibă şi Tăriceanu şi Băsescu să se fudulească cu avioane de ultimă generaţie. Dacă ar merge cu ce au acum, am avea 200 de milioane de euro cu care am putea să majorăm pensiile," a spus Geoană.

"Dacă Videanu şi gaşca lui de la Golden Blitz n-ar mai fura cu bordurile şi asfaltul, ar fi bani să majorăm pensiile de la 1 iunie!", a adăugat Geoană în discursul pe care l-a ţinut în faţa a aproximativ 500 de persoane, venite la lansarea candidaţilor pentru alegerile locale din Brăila.

De asemenea, Geoană a cristicat proiectul Guvernului de achiziţionare a 48 de avioane de vânătoare, considerând că numărul lor este nejustificat de mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici