Geoană către Băsescu: Nu sunteţi primit în Rusia din cauza politicii externe agresive

Liderul PSD Mircea Geoană i-a reproşat, joi, lui Traian Băsescu, că nu este primit în Rusia din cauza politicii externe agresive, care îi surprinde şi pe occidentali, replica şefului statului fiind că preferă să nu meargă la Moscova, dar firmele româneşti să încheie contracte de 250 mil.de dolari.

33 afișări
Imaginea articolului Geoană către Băsescu: Nu sunteţi primit în Rusia din cauza politicii externe agresive

Geoană către Băsescu: Nu sunteţi primit în Rusia din cauza politicii externe agresive

Şeful statului l-a acuzat pe Mircea Geoană că "s-a dus pe furiş la Moscova".

La rândul său, Geoană i-a spus şefului statului că nu este primit de mai bine de un an la Moscova.

În acest context, a avut loc un schimb de replici între cei doi, care a stârnit râsete în audienţă.

Astfel, Traian Băsescu i-a spus lui Geoană că în urmă cu două săptămâni s-a încheiat un contract de 250 de milioane de dolari. "Vă spune ceva?", l-a întrebat el pe Geoană.

"Pentru domnul Cocoş?", a răspuns, tot cu o întrebare, liderul PSD.

"Nu", a spus Băsescu.

"Videanu, Manţog?", a continuat Mircea Geoană, care, după răspunsul negativ al şefului statului, a conchis: "Înseamnă că nu este vorba despre energie".

Băsescu i-a spus lui Mircea Geoană că este vorba de un contract încheiat de Societatea de construcţii petroliere Constanţa cu firma Gazprom, pentru construirea unui gazoduct până la Soci, o conductă submarină de 150 de kilometri, pentru racordarea sistemului de gaze rusesc la Soci.

"E o firmă românească ce execută această lucrare. De unde inventaţi dumneavoastră că România nu are relaţii cu Rusia? România nu are relaţii de subordonare cu Rusia, dar are foarte bune relaţii", a adăugat Băsescu.

"De un an de zile de când aţi convenit cu Putin, la Bucureşti, nu sunteţi primit (la Moscova,n.red.)", a răspuns Geoană.

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici