Geoană: Dacă s-ar decide să candideze Geoană, Năstase şi Iliescu merg în spatele lui şi invers

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, la lucrările Şcolii de Pregătire a TSD, că în momentul în care se va decide candidatul pentru Preşedinţie, ceilalţi îl vor urma, spunând că "dacă va fi Geoană, Năstase şi Iliescu vor merge în spatele lui".

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dacă s-ar decide să candideze Geoană, Năstase şi Iliescu merg în spatele lui şi invers

Geoană: Dacă s-ar decide să candideze Geoană, Năstase şi Iliescu merg în spatele lui şi invers (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Răzvan Chiriţă)

"Trebuie să fim cu adevărat solidari în interiorul partidului şi în clipa în care se decide să candideze Geoană, sunt convins că Năstase şi Iliescu merg în spatele lui Geoană şi dacă merge Adrian Năstase, toată lumea îl sprijină pe el. Nu contează pînă la urmă cine este (candidatul – n.r.)", a afirmat preşedintele PSD.

Acesta le-a spus participanţilor că eventuala câştigare mandatului de preşedinte de către un social-democract este o chestiune importantă pentru ţară şi pentru partid.

"Faptul că preşedintele României influenţează şi determină formarea majorităţilor este un lucru care reprezintă pentru noi o miză absolut uriaşă, pentru acest lucru trebuie reorganizat partidul acolo unde a slăbit din punct de vedere organizatoric şi al capacităţii de lucru”, a afirmat Mircea Geoană.

Geoană: Viitorul candidat va fi stabilit în următoarele săptămâni

Acesta a adăugat că viitorul candidat al PSD pentru Preşedinţie va fi stabilit în următoarele săptămâni, probabil "într-un anumit tip de discuţie informală”.

"Toată lumea trebuie să tragă la aceeaşi barcă, indiferent că este mofluz, că a pierdut congresul, indiferent că este mai nefericit că astăzi nu are suficienţi din apropiaţii lui în Guvern”, a adăugat liderul social-democraţilor.

Geoană: Obligatoriu ne încolonăm cu toţii în spatele candidatului nostru

Geoană a făcut apel la reorganizarea partidului, la "încolonarea” tuturor în spatele candidatului pentru Preşedinţie şi la muncă, atât timp cât PSD se află la guvernare.

"Vreau să vă spun că nu mai am nici răbdare, nici diplomaţia de acum câţiva ani, încât să mai accept ca acolo unde nu merge treaba să îi mai mângâiem pe cap”, a spus Geoană despre reorganizarea partidului, adăugând că tensiunile trebuie să înceteze în partid.

"Nu avem o altă şansă de a învinge, în toamnă, decât dacă suntem coerenţi, solidari şi extrem de energici în activitatea noastră politică”, a susţinut acesta.

"Obligatoriu ne încolonăm cu toţii în spatele candidatului nostru şi încercăm să convingem electoratul. Noi ştim să facem 40 la sută din voturi, dar trebuie 51 la sută ca să câştigăm Preşedinţia României. Trebuie să fim atractivi şi pentru publicul nehotărât”, a mai spus liderul PSD, adăugând că îndemnul său vizează şi munca.

Şi când n-o mai merge şi n-o mai merge, să le spunem oamenilor «măi fraţilor, nu mai merge»

"Am intrat la guvernare şi trebuie să avem grijă care este comportamentul nostru în actuala perioadă de criză. Intrarea la guvernarea nu e o soluţie grozavă, dar era singura pentru ţară şi partid. Atât timp cât stăm la guvernare, trebuie să ne facem datoria, să sprijinim miniştrii, să încercăm să aducem soluţii la criză şi să rezolvăm problemele oamenilor”, a adăugat acesta.

Potrivit acestuia, în momentul în care coaliţia nu va mai funcţiona, oamenii trebuie informaţi.

"Şi când n-o mai merge şi n-o mai merge, să le spunem oamenilor «măi fraţilor, nu mai merge» şi plecăm cu demnitate dintr-o astfel de coaliţie, dar nu intrăm într-un act de guvernare cu ideea că nu este bun pentru ţară, pentru că în clipa respectivă electoratul se va îndepărta de noi”, a mai spus Geoană, potrivit căruia acest an este "cel mai important an din istoria PSD".

În opinia preşedintelui PSD, faptul că PDL a ajuns să fie "oarecum la egalitate" cu social-democraţii este rezultatul direct al pierderii Preşedinţiei, de către PSD, în anul 2004.

"Să fie clar, nu e PDL o mare maşinărie politică. În percepţia publică, cel care dă preşedintele este principala forţă politică. Cât a fost Iliescu preşedinte, a fost principalul jucător politic din România. Constantinescu nu se pune. Obligaţia noastră este nu numai să câştigăm alegerile, dar şi să dăm un alt profil de preşedinte”, a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici