Geoană: Îl încurajez pe Băsescu să asculte cu atenţie argumentele coaliţiei "Opriţi codurile!"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că termenul de 15 mai pentru finalizarea celor patru coduri juridice a fost unul artificial impus şi a spus că îl încurajează pe preşedinte să asculte argumentele aduse de ONG-urile care au acuzat lipsa dezbaterii publice.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: Îl încurajez pe Băsescu să asculte cu atenţie argumentele coaliţiei "Opriţi codurile!"

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Montaj foto)

Geoană a spus că soluţia găsită de PDL şi PSD pentru cele patru coduri este una de bun-simţ, în condiţiile în care nu sunt condiţii pentru finalizarea celor patru proiecte "în condiţii de calitate".

"Termenul de 15 mai a fost fie unul prea optimist, fie unul artificial impus", a adăugat el.

Geoană a spus că, din estimarea lui, Codul Penal ar putea fi finalizat până la 15 mai, însă pentru celelalte coduri, în special de cele de procedură, ar trebui luate în calcul argumentele aduse de mai multe ONG-uri şi să se acorde "un răgaz rezonabil" pentru o dezbatere publică serioasă.

"Aş încuraja şi pe partenerii noştri de coaliţie, şi pe preşedintele Traian Băsescu, să asculte cu atenţie argumentele organizaţiilor din coaliţia care a acuzat lipsa unei dezbateri publice serioase pe cele patru coduri", a afirmat preşedintele PSD.

Geoană a mai precizat că asumarea răspunderii Guvernului pe cele patru proiecte de coduri nu a fost niciodată discutată şi asumată de coaliţia PDL-PSD, fiind doar enunţată de preşedinte.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, după şedinţa coaliţiei, că s-a decis ca, până la 15 mai, să fie finalizate codurile civil şi penal, urmând a fi dezbătute de Senat în procedură de urgenţă, iar codurile de procedură civilă şi penală să fie adoptate până în toamnă.

Preşedintele Traian Băsescu primeşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care fac parte din coaliţia "Opriţi codurile!"

Reprezentanţii aceloraşi organizaţii neguvernamentale s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu preşedintele Senatului şi cu membri ai comisiilor care dezbat codurile juridice.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici