Geoană: Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu în alegerile prezidenţiale

Toţi social-democraţii sunt obligaţi să îl sprijine pe premierul Victor Ponta, indiferent de decizia pe care acesta o va lua de a candida sau nu în alegerile prezidenţialele din 2014, a declarat, duminică, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, senatorul PSD Mircea Geoană.

208 afișări
Imaginea articolului Geoană: Îl sprijinim pe Ponta, indiferent dacă va candida sau nu în alegerile prezidenţiale

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede posibilitatea ca Victor Ponta să fie "împins" de partid către o candidatură la prezidenţiale, Geoană a răspuns: "Victor Ponta a crescut foarte mult ca om politic şi cred că ştie foarte bine ceea ce este bine pentru el şi ceea ce este bine pentru partid. Noi suntem aici să-l susţinem în demersurile, evident logice şi fireşti, pe care şi le va asuma ca lider al partidului".

Senatorul a precizat că Ponta are o decizie grea de luat şi a menţionat că, la vârsta pe care o are, este firesc ca acesta să-şi propună ca primă opţiune să rămână premier şi preşedinte al PSD.

"Sunt convins că are o decizie grea în faţa lui. Nu e o decizie uşoară. Este firesc la vârsta lui să-şi propună poate ca primă opţiune să rămână prim-ministru în continuare, să rămână liderul partidului nostru în continuare. Cred că ce spune la televizor nu este nimic altceva decât reflectarea unei gândiri care este naturală, este normală, este logică", a comentat senatorul PSD.

El a arătat că, dacă va fi necesar ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţialele din 2014, atunci acesta va fi fie Victor Ponta, în calitate de lider al social-democraţilor, fie se va opta pentru o formulă de tandem preşedinte-premier.

"Dar, dacă va fi nevoie să avem un candidat al nostru, atunci sunt convins că partidul se va întruni în forurile sale statutare, ne vom sfătui cu membrii noştri, cu simpatizanţii, cu votanţii noştri şi vom decide cea mai bună formulă - fie liderul partidului, cum s-a întâmplat în ultimii ani de zile, fie o formulă de tandem, fie orice altă formulă pe care şi Victor Ponta - el este principalul actor şi de decizia lui depind foarte multe consecinţe - dar evident cu toţii suntem obligaţi să-l sprijinim, indiferent de decizia pe care o va lua - candidează, nu candidează", a explicat fostul preşedinte al PSD.

(Agenţia MEDIAFAX va difuza interviul integral la ora 14.00.)

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici