Geoană: Olteanu a făcut o gafă diplomatică de proporţii

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, că preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a făcut o gafă diplomatică de proporţii în momentul în care l-a criticat personal pe ambasadorul SUA la Bucureşti Nicolas Taubman.

2 afișări
Imaginea articolului Geoană: Olteanu a făcut o gafă diplomatică de proporţii

Geoană: Olteanu a făcut o gafă diplomatică de proporţii

"Una e să răspunzi la o critică mai mult sau mai puţin justificată, alta e să ai un atac personal la adresa unui înalt reprezentant al unui stat aliat. Bogdan Olteanu a făcut o gafă diplomatică de proporţii", a opinat Geoană.

Totodată liderul PSD a precizat că Bogdan Olteanu a făcut "o greşeală de începător în politica internaţională" el apreciind că singura cale ca Olteanu "să spele" din greşeală politică importantă pe care a făcut-o este să îşi ceară scuze ambasadorului SUA.

"Dacă sunt lucruri pe care le are de reproşat modului în care Ambasada SUA se raportează la instituţia Parlamentului, să o facă prin critici aduse unor proiecte şi nu unor persoane", a mai spus Geoană.

Liderul PSD a precizat totodată că nu este normal ca al treilea om în stat să poată să se lanseze în atacuri "puerile" la adresa unui înalt oficial al unui stat prieten.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ambasadorul SUA la Bucureşti Nicholas Taubman şi-a obţinut mandatul de ambasador într-un mod în care în România ar fi considerat "corupţie", adăugând că, "în România, legislaţia o fac românii", după ce diplomatul american a criticat Parlamentul pentru modificările aduse Codului Penal şi Codului de procedură penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici