Geoană: Şandru nu figurează pe lista PSD la PE

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că Lavinia Şandru nu figurează pe lista cu cele 46 de propuneri ale organizaţiilor pentru lista pentru Parlamentul Europeană, însă dacă aceasta s-ar înscrie în PSD, subiectul s-ar mai putea discuta.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană: Şandru nu figurează pe lista PSD la PE

Geoană: Şandru nu figurează pe lista PSD la PE

Geoană a spus, după Biroul Permanent Naţional, că liderii PSD au stabilit o listă cu 46 de propuneri venite din partea organizaţiilor judeţene, listă care va fi dezbătută, joi, de Comitetul Executiv Naţional, pentru definitivarea celor 33 de poziţii ale listei oficiale pentru alegerile europarlamentare. Liderul PSD a spus că pe lista cu 46 de propuneri figurează exclusiv membri ai PSD, conducerea partidului nevorbind, luni, despre propuneri de candidaţi provenind din alte partide.

Întrebat dacă, pe această listă figurează şi preşedinta PIN, Lavinia Şandru, Geoană a negat.

"Lavinia Şandru nu figurează pe lista cu propuneri venite din partea organizaţiilor judeţene, criteriul PES, de apartenenţă la PSD, a fost o precondiţie obligatorie pentru a figura pe această listă", a spus el.

Întrebat dacă Şandru ar mai putea figura pe lista de candidaţi, Geoană a răspuns: "Dacă se înscrie în PSD, putem să mai discutăm acest subiect".

El a adăugat că liderii PSD vor avea o discuţie şi cu conducerea PC, pentru a pune de acord atât prevederile alianţei politice interne dintre PSD şi PC, cât şi criteriile Partidului Socialiştilor Europeni, care au recomandat ca pe lista pentru europarlamentare să se regăsească doar candidaţi care sunt afiliaţi la PES.

"Sper să depăşim în discuţiile cu PC acest obstacol formal, să găsim o soluţie reciproc agreată", a adăugat Geoană, care a evitat să comenteze pe marginea întrebărilor legate de oportunitatea prezenţei pe lista pentru europarlamentare a lui Codruţ Şereş, în condiţiile în care acesta a fost trimis în judecată.

Geoană a mai precizat că liderii PSD au dreptul de a stabili, în afara discuţiilor din Comitetul Executiv de joi, prima poziţie a listei, precum şi alte două poziţii eligibile, una pentru candidatul propus de organizaţia de Femei, şi una pentru candidatul propus de Organizaţia de Tineret.

Surse din PSD au precizat că Adrian Severin este opţiunea principală pentru a figura cap de listă pentru alegerile europarlamentare, celelalte două poziţii eligibile urmând să fie ocupate de Rovana Plumb, propusă de organizaţia de Femei, respectiv de Cătălin Ivan, propus de TSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici